Skip to the main content

WKC 2023: TeamNL Korfbal – Catalonië

TeamNL Korfbal

Op maandag 23 oktober, exact 24 uur na het startsignaal van de wedstrijd tegen Slowakije, speelde TeamNL Korfbal haar derde WK-wedstrijd tegen Catalonië. In het Taipei Gymnasium in Taiwan had de ploeg van Niebeek en Boode het ook tegen de Catalanen geen moment moeilijk. Het werd 40-14 voor de Nederlandse korfbalequipe.

Met Fleur Hoek, Olav van Wijngaarden, Jessica Lokhorst en Ran Faber in de aanval en Zita Schröder, Daan Preuninger, Brett Zuijdwegt en Harjan Visscher in de verdediging startte TeamNL Korfbal ontzettend sterk. Ran Faber gooide hoge ogen met een aantal prachtige acties, Fleur Hoek was feilloos op de vrije worp en Harjan Visscher was van afstand niet te stoppen. In het eerste kwart van de wedstrijd mondde 60 procent van de aanvallen van TeamNL Korfbal uit in een doelpunt. Dat resulteerde in een 12-2 voorsprong na tien minuten. In het tweede kwart bleef het aanvalspercentage hoog, maar ook de Catalanen groeiden in de wedstrijd en werden steeds vaker gevaarlijk. Richting het einde van de eerste helft moest TeamNL Korfbal dan ook een aantal tegendoelpunten incasseren, al bleef de voorsprong ruim. Bij een stand van 20-8 werd er gerust.

Direct na rust werd Alwin Out in de ploeg gebracht op de plaats van Daan Preuninger. Even later werd ook Femke Faber, topscoorder van de afgelopen twee wedstrijden, ingezet. Zij verving Brett Zuijdwegt en bekroonde haar wissel direct met een doelpunt, inmiddels alweer de 30-10. TeamNL Korfbal bleef aanvallend effectief en ging met een 32-12 voorsprong het laatste kwart in. Esther Cordus, Terrenc Griemink, Sanne van der Werff en Bo Oppe vervingen op dat moment het volledige vak Fleur Hoek, Olav van Wijngaarden, Jessica Lokhorst en Ran Faber. Ook deze nieuwe krachten lieten zich direct gelden. Waar het gisteren tegen Slowakije niet lukte, werd vandaag wel de magische grens van 40 doelpunten behaald. Bij een stand van 40-14 was het krachtsverschil opnieuw duidelijk. Ran Faber werd met zeven goals de topscoorder van de dag. Faber is blij met zijn doelpunten, maar blijft ruimte zien voor verbetering. “Je probeert natuurlijk elke bal te scoren, en als dat niet lukt is dat toch jammer”, zegt hij lachend. Wel is hij tevreden met de wedstrijd. “We gaan met het hele team lekker. Ik denk dat we weer een heel mooi resultaat hebben neergezet en mooi spel hebben laten zien.”

Op dinsdag 24 oktober staat alweer de vierde WK-wedstrijd op het programma. TeamNL Korfbal speelt dan om 9.45 uur Nederlandse tijd tegen Tsjechië. De finale is op zondag 29 oktober om 7.45 uur Nederlandse tijd.