Skip to the main content

WK U21 #7 – Catalonië – Talent TeamNL Korfbal

U21, U19, U17

In de halve finale van het WK speelde Talent TeamNL Korfbal tegen Catalonië U21, één van de ploegen die ook in de poulefase getroffen werd. In het eerste duel kon Catalonië nog één kwart bijblijven, in de tweede wedstrijd was daar geen sprake van. Met een duidelijke 7-36 overwinning plaatste Nederland zich voor de finale.

Bondscoach Kees Vlietstra begon met Nikki Boerhout, Rosalie Peet, Jurjen Veenstra en Merijn Mensink in de eerste aanval, het eerste verdedigingsvak werd gevormd door Jill Heijink, Romy de Rijke, Jorien Jordaan en Krijn van het Kaar. De ploeg was een stuk minder scherp in de afronding dan in de kwartfinale een dag eerder en hier en daar was het ook slordig in de passing. Verdedigend stond het echter wel als een huis: Oranje gaf veel druk en zetten Catalonië zelfs bij het uitnemen van de bal helemaal vast. Al snel zette Peet met twee doelpunten op rij de toon en al snel liep Nederland uit. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Catalonië een paar dagen eerder, kwamen de Catalanen er aanvallend niet echt uit waardoor het eerste kwart in 0-10 eindigde. Direct bij de start van het tweede kwart was daar dan de eerste goal van Catalonië, door Raul Quirós Jiménez, maar daar stonden vervolgens vijf Nederlandse doelpunten tegenover. Julia Soriano Milián maakte er even later van afstand 2-15 van, maar twee goals Boerhout, De Rijke (haar vierde) en Jordaan (ook zijn vierde) bepaalden de ruststand op 2-19.

Na rust kwam Sam Meijer op de plek van Boerhout, Robin Bakker verving Van het Kaar. In het derde kwart vielen er veel goals, niet alleen aan Nederlandse zijde maar ook bij de Catalanen. Hoogtepunt was de strafworp Temi Combis Julià, die een ‘under the bridge’ maakte en zo de aanwezige Catalaanse fans op de banken kreeg. Desalniettemin stond er na drie keer tien minuten korfbal een duidelijke 6-31 stand op het bord. In het laatste kwart zakte de scherpte verder weg en oogde het wat onrustig bij Nederland. Mees Oppe, Fenna Cavelaars, Maud Smulders en Boyd Abbenhuis hadden halverwege het derde kwart ook hun opwachting gemaakt, maar het liep niet zo lekker meer in het laatste bedrijf. Uiteindelijk was het laatste woord aan Catalonië, Paula Quilez Fuente benutte de strafworp en zette de 7-36 eindstand op het bord. Met deze overwinning plaatst Talent TeamNL Korfbal zich voor de finale, waarin België U21 de tegenstander zal zijn. Eerder op de avond wonnen de Belgen in de andere halve finale met 16-20 van Chinese Taipei. De WK-finale wordt morgen (zaterdag 13 juli) om 16.45 uur Nederlandse tijd gespeeld. (Uitslag: 7-36)

Archieffoto: Marco Spelten