Skip to the main content

WK U21 #6 – Talent TeamNL Korfbal – Hong Kong China

U21, U19, U17

In de kwartfinale van het WK U21 trof Talent TeamNL Korfbal donderdagavond Hong Kong China U21 dat als vierde eindigde in poule B. Het duel, waarin de Nederlanders veruit de betere waren op alle fronten, eindigde in een klinkende 55-8 overwinning.

Talent TeamNL begon, net als gisteren tegen India, sterk aan de wedstrijd. De eerste vijf aanvallen resulteerden allemaal in een goal en in het gehele eerste kwart waren er slechts twee aanvallen die niet eindigden in een doelpunt. Verdedigend moest Oranje even inkomen, maar al snel werd er strak voorverdedigd waardoor de assist er uitgelopen werd en in het buitenveld veel press gegeven kon worden. Het gat werd al snel heel erg groot, met een 16-0 stand na het eerste kwart. In het tweede kwart kwamen de eerste wissels al binnen de lijnen: Maud Smulders verving Sam Meijer en Mees op kwam op de plek van Robin Bakker. Vlak daarna was er dan het eerste doelpunt voor Hong Kong China, Chung Yin Cheung benutte de strafworp. Bij Talent TeamNL Korfbal werd het spel gedurende het tweede kwart wat frivoler dan in het eerste, wat de effectiviteit en zuiverheid niet ten goede kwam maar wel heel mooie doelpunten opleverde. Op slag van rust was er nog een goal van Hong Kong China, Po Yi Yuen bepaalde de ruststand op 27-2.

Na rust wisselde bondscoach Kees Vlietstra een heel vak: Jill Heijink, Romy de Rijke, Krijn van het Kaar en Jorien Jordaan verlieten het veld en voor hen in de plaats kwamen Nikki Boerhout, Rosalie Peet, Jurjen Veenstra en Merijn Mensink. Het kwart begon met een goal van Hong Kong China, opnieuw uit handen van Yuen. Daarna was het vooral Nederland dat de klok sloeg. Maar liefst vijftien goals vielen er in het derde bedrijf, waaronder vier van Peet. Ook Meijer en Bakker keerden terug in de ploeg, nu voor Boyd Abbenhuis en Fenna Cavelaars. In het laatste kwart nam Nederland verdedigend een beetje gas terug, zo kon Hong Kong China nog tot vijf goals komen in de laatste tien minuten. Echter, aanvallend bleef de ploeg goed draaien, met veel goals over verschillende schijven. Waar het een dag eerder niet lukte om de vijftig doelpunten te halen, werd deze grens nu met gemak overschreden. Sam Meijer werd met negen goals topscorer, Robin Bakker eindigde op zeven doelpunten. (Uitslag: 55-8)

Vrijdag 12 juli speelt Talent TeamNL Korfbal om 18.30 Nederlandse tijd de halve finale tegen Catalonië U21.

Archieffoto: Anne van Vegchel