Skip to the main content

WK U21 #2 – Talent TeamNL Korfbal – China

Internationaal U21, U19, U17

Op zondag 7 juli stond voor Talent TeamNL Korfbal wedstrijd twee van het WK U21 in Turkije op het programma. De tegenstander was China U21. Oranje had geen kind aan de Chinezen en stond bij rust al met 24-7 voor. Ook de tweede helft was erg goed en de wedstrijd eindigde dan ook in een klinkende 48-11 zege voor Nederland.

Net als in de wedstrijd tegen Turkije kon Oranje al in de beginfase een gat slaan en na een minuut of vijf stond er al een 6-1 voorsprong op het scorebord. Reboundend was het overwicht nog groter dan in de eerste wedstrijd tegen Turkije, waardoor Nederland lange aanvallen kon spelen en veel kon herhalen. Verdedigend werd er opnieuw veel druk gegeven, waardoor de Chinezen moeilijk in hun spel kwamen en veel fouten maakten. Na het eerste kwart was de stand 11-2 en hadden alle basisspelers van Nederland al gescoord. In het tweede kwart bleef het spelbeeld hetzelfde. Talent TeamNL Korfbal toonde zich uitermate effectief en scoorde er op los. Reboundend was de ploeg van de gebroeders Vlietstra oppermachtig en ook verdedigend stond Nederland, op wat kleine foutjes na, goed te spelen. Naarmate de rust dichterbij kwam, kregen de Chinezen wat meer ruimte van Oranje en die ruimte werd ook benut. Zo kon dus ook China wat doelpuntjes meepikken, maar desalniettemin was de ruststand al 24-7.

Gisteren had Nederland na rust een dipje, maar daar was vandaag tegen China geen sprake van. Robin Bakker had in de eerste helft al vijf goals op zijn naam staan en de eerste na rust was ook voor hem. Ook daarna bleef Oranje ogenschijnlijk moeiteloos scoren. Rosalie Peet scoorde een aantal fraaie afstandsschoten, Merijn Mensink en Jurjen Veenstra waren vanuit de korfzone trefzeker en Maud Smulders miste een strafworp, maar kon direct daarna van dichtbij alsnog afronden. Het krachtsverschil was groot en na het derde kwart was de voorsprong voor Nederland opgelopen naar 37-11. In het laatste kwart lukte het Oranje zelfs om China op de 0 te houden. Bondscoaches Kees en Mike Vlietstra brachten met Fenna Cavelaars en Jorien Jordaan nog wat vers bloed en beide pikten een goaltje mee in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Het eindsignaal klonk uiteindelijk bij een stand van 48-11. Robin Bakker werd met acht goals de topscoorder van de dag. (Uitslag: 48-11)

Archieffoto: Marco Spelten