Skip to the main content

Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!

Dameskorfbal

Rosolo mag zich opnieuw Nederlands Kampioen op het veld noemen in het dameskorfbal. In een finale die nooit echt spannend was, won de Reuselse formatie met 6-11. Behalve de Topklassefinale, werden er nog drie andere finales gespeeld tijdens het NK in Schaijk. Naast Rosolo 1, gingen ook Spes/VIOS B1 en De Korfrakkers A1 en 2 met een gouden medaille naar huis.

Spes/VIOS 1 – Rosolo 1
De finale om het landskampioenschap op het veld kende hetzelfde affiche als vorig jaar, toen Spes/VIOS en Rosolo het ook tegen elkaar opnamen. Toen pakte Rosolo de titel en ook dit jaar was de ploeg uit Reusel vanaf de beginfase dominant. Marin Antonis opende de score, waarna Spes/VIOS de 1-1 nog kon maken, maar vervolgens het initiatief volledig moest afstaan aan Rosolo. De ploeg kwam amper onder de verdedigende druk van Rosolo uit en kwam maar zeer mondjesmaat tot kansen. Rosolo daarentegen, had niet alleen mooie aanvallen, maar was ook uiterst effectief. Met name Lara Turkmenoglu was op dreef en hielp Rosolo uit te lopen naar 1-6. Een time-out aan de kant van Spes/VIOS had niet het gewenste effect en bij rust was de achterstand opgelopen naar 2-9. Desiree Bergmans-Nagels had inmiddels een gele kaart gekregen na een onnodig zware overtreding. Na rust ging Rosolo in eerste instantie door met waar het gebleven was door snel de 2-10 en 2-11 te scoren. Daarna stagneerde de score echter volledig aan de Reuselse zijde, waar het aan de kant van Spes/VIOS juist eindelijk wat beter leek te gaan. De ploeg ging rustiger spelen en kreeg daarmee ook wat betere kansen. Een comeback hing in de lucht na een run van drie doelpunten, maar daar bleef het lange tijd bij. In een weinig vermakelijk laatste kwartier wilden de doelpunten aan beide kanten niet meer vallen. Pas in de slotminuten kon Spes/VIOS de ban breken, maar bij een eindstand van 6-11 was het goud voor Rosolo. Noemenswaardig waren ook nog de publiekswissels voor Desiree Bergmans-Nagels van Spes/VIOS en Lisa Dickens, Daniëlle Roijmans en Joyce van Asperdt bij Rosolo. Zij speelden vandaag hun laatste wedstrijd. (Uitslag: 6-11)

Spes/VIOS A1 – De Korfrakkers A1
Bij de A-jeugd was het Spes/VIOS dat goed uit de startblokken kwam. Al in de eerste aanval kreeg de ploeg een strafworp mee, maar Nadia van der Valk miste. Diezelfde Van der Valk was even later wel goed voor zowel de 1-0 als de 2-0. De Korfrakkers kon de 2-1 maken, maar vervolgens liep Spes/VIOS uit naar een 4-1 voorsprong. Een time-out moest de ploeg uit Erp op scherp zetten, maar het was Spes/VIOS dat direct daarna de 5-1 maakte. In de fase die volgde kon De Korfrakkers de knop toch omzetten. Er werden steeds betere kansen gecreëerd, waar het bij Spes/VIOS aanvallend juist wat moeizamer ging na de sterke start. Zo kon het dat het bij rust plots 5-6 in het voordeel van De Korfrakkers stond. In de tweede helft kon Spes/VIOS snel weer op gelijke hoogte komen, waarna het spel steeds fysieker werd en er aan beide kanten wat slordigheden in het spel slopen. Via Sara van der Aa nam De Korfrakkers opnieuw een voorsprong en die werd langzaam maar zeker uitgebouwd. Spes/VIOS kreeg de bal niet meer door de korf, wat De Korfrakkers in de gelegenheid bracht een gat te slaan. De ploeg speelde de wedstrijd vervolgens vakkundig uit en bij een eindstand van 7-11 klonk het eindsignaal. Smet op de wedstrijd waren de twee gele kaarten voor Spes/VIOS-coach Niels Schallenberg wegens commentaar op de wedstrijdleiding, maar dat mocht de pret voor De Korfrakkers niet drukken. De ploeg is zowel in de zaal als op het veld Nederlands Kampioen en pakt dus de dubbel. (Uitslag: 7-11)

Spes/VIOS B1 – De Korfrakkers B1
Bij de B-jeugd was het affiche hetzelfde als bij de A-jeugd: Spes/VIOS B1 nam het op tegen De Korfrakkers B1. Ook hier was het de combinatieploeg uit Milsbeek en Ottersum die het best aan de wedstrijd begon. De ploeg kon zelfs op een 4-0 voorsprong komen. Daarna kon De Korfrakkers twee maal achter elkaar scoren, maar nog voor rust had Spes/VIOS de marge alweer vergroot naar drie goals. Bij een stand van 5-2 zochten de ploegen de kleedlokalen op. Na rust viel snel de 6-2, maar daarna verschoof het initiatief naar De Korfrakkers. Met een run van drie goals voor de Erpse ploeg, was alles weer mogelijk. Fiene Jacobs en Nine Hermens waren vervolgens erg belangrijk voor Spes/VIOS door de 7-5 en de 8-5 voor hun rekening te nemen. Dit bleken later de beslissende goals. De Korfrakkers kon namelijk opnieuw tot op één goal naderen, maar in een spannende slotfase, waarin De Korfrakkers nog twee vrije worpen kreeg, lukte het de ploeg niet om een verlenging uit het vuur te slepen. Bij een eindstand van 8-7 gaat het goud naar Spes/VIOS B1, dat zich Nederlands Kampioen mag noemen. (Uitslag: 8-7)

De Korfrakkers 2 – Be Quick 2
In de Reserve Topklasse wonnen De Korfrakkers 2 en Be Quick 2 afgelopen weekend hun kruisfinales en daarmee waren zij de twee finalisten in Schaijk. De Korfrakkers speelde een ontzettend sterke eerste helft en stond na een kwartier spelen al met 6-1 voor. Dat was voor de staf van Be Quick het moment om in te grijpen en een aantal wissels door te voeren, maar het Nulandse team kon niet voorkomen dat het bij rust nog altijd tegen een 7-2 achterstand aankeek. Na rust bleef De Korfrakkers in eerste instantie dominant, maar daarna startte Be Quick – dat als vereniging inmiddels bijna bekendstaat om haar comebacks – aan een inhaalslag. De Korfrakkers scoorde wat minder makkelijk in deze fase van de wedstrijd en via een run van zes goals van Be Quick stond het met nog ongeveer een kwartier te spelen opeens 8-6. Daarmee lag alles weer open, maar De Korfrakkers kon zich net op tijd herpakken en begon weer mee te scoren. Dichterbij dan twee goals verschil kwam Be Quick dan ook niet en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 11-9 overwinning voor De Korfrakkers, dat daarmee Nederlands Kampioen is bij de reserveteams. (Uitslag: 11-9)