Visser (KCC A1): 'We maken een statement naar volgend jaar'

Hoofdklasse A-jeugd

Underdog KCC A1 legt de lat hoog. De ploeg waar niemand van had gedacht dat zij het zo goed zouden doen, staat momenteel op de derde plek. De play-offs zijn zo dichtbij, maar tegelijkertijd ook erg ver weg.

Tot nu toe gaat het seizoen voor KCC A1 beter dan van tevoren werd gedacht. Andere ploegen onderschatten de nieuwkomer uit Capelle aan den IJssel. “Wij stonden er een beetje als degradatiekandidaat op aan het begin van het jaar. Dit omdat wij natuurlijk een heel nieuw team hebben. Omdat wij als ‘underdog’ waren afgeschreven hoefden wij onszelf niet te bewijzen tegenover de rest, waardoor we makkelijker een wedstrijd ingingen dan onze tegenstanders”, vertelt aanvoerder Lucas Visser. De meeste opponenten waren nog nieuw voor KCC en hierdoor werd er vaak blanco de wedstrijd in gegaan.

Play-offs
De ploeg doet het verrassend goed in de poule en staat momenteel op de derde plek. Vissers team moet wel onder andere nog tegen de ploegen boven hen. “Wageningen thuis gaan we natuurlijk pakken. DVO/Accountor wordt wel echt enorm lastig, want zij winnen alles best wel dik. We hebben nog een uitwedstrijd daar, dus dat wordt een moeilijke pot. Als wij een goed spel neerzetten en de schade beperkt houden, kunnen we misschien een puntje pakken. Ik denk dat hij niet gewonnen zal worden, maar je weet het maar nooit.”

Het belangrijkste duel is misschien wel de eerstvolgende wedstrijd, tegen DOS’46. Als die wedstrijd ruim gewonnen wordt en de Nijeveense ploeg verliest nog een keer, zou het zomaar kunnen zijn dat KCC de play-offs bereikt. Zo ver is het alleen nog niet. “We moeten ons revancheren in vergelijking met de eerste wedstrijd. Daar liepen zij op een bepaald moment gewoon weg. Verder hadden we nog nooit tegen DOS'46 gespeeld, dus nu weten we wel een beetje hun spelletje. Het is nu de zaak om er vol in te gaan met volledige inzet, om het zo de topploegen zo lastig mogelijk te maken.” De ploeg heeft het bemachtigen van de tweede positie gaat bemachtigen niet meer in eigen hand. Het team moet nog steeds alles op alles zetten.

Statement
De play-offs halen is niet direct meer het doel. Als de ploeg dit niet haalt, willen de Capellenaren er alles aan doen om de derde plek te behouden. “We moeten nog tegen de top twee, dus stel dat we punten verliezen, is het wel fijn als we hier blijven. Ik hoop gewoon dat we met een goed gevoel de zaal kunnen afsluiten en op het veld weer kunnen knallen om ons veilig te spelen. Dat is nu het doel denk ik. Daarnaast maken wij doordat je als nummer zes of zeven van tevoren wordt aangekondigd en je nu op de derde plek staat wel een statement richting volgend jaar. Qua prestaties gaat het goed in de zaal, zeker als je weet dat we een nieuw team hebben en nog in moeten spelen op elkaar. Doordat we tegen nieuwe ploegen spelen, ontwikkel je ook andere technieken. Hierdoor kunnen wij weer stappen maken.”

Komende zaterdag, met de uitwedstrijd tegen DOS'46 A1, worden de kaarten voor de positie van KCC pas echt geschud.

Datum: 25 februari 2020 uur