Van Woudenberg (ODIK): 'Als alles klopt maken we nog een kans'

Hoofdklasse

ODIK heeft zijn debuutseizoen in de Hoofdklasse bijna achter de rug. De ploeg moet nog een paar weken vol aan de bak als het zich wil handhaven. De Barnevelders hebben een achterstand van twee punten op Sparta. Die achterstand lijkt overbrugbaar maar daarbij moet gezegd worden dat Sparta ook in het onderling resultaat zes doelpunten voor staat. Korfbal.nl sprak met trainer Hugo van Woudenberg over het eerste seizoen van ODIK in de Hoofdklasse.

Laatste seizoen
Van Woudenberg is nu drie jaar trainer van ODIK. Met twee promoties op rij heeft de trainer het natuurlijk uitstekend gedaan. Ondanks de goede prestaties vond de trainer het tijd voor iets nieuws: “Ik heb drie erg leuke en succesvolle jaren gehad. Trainen/coachen bij je eigen club is en blijft heel bijzonder. Ik heb zelf dertien jaar in ODIK 1 gespeeld en nu ben je dan ineens trainer van je ‘eigen’ club. Met enkele spelers heb ik zelfs nog samengespeeld. Mijn twee kinderen vinden het ook ontzettend leuk en genieten er enorm van dat ik trainer ben van de club. Ik heb er ook nog een hoop vrienden en familie zitten die ook nog lid zijn.”

“Het hoogtepunt van de afgelopen jaren is natuurlijk de promotie naar de Hoofdklasse. Dat was nog nooit gebeurd in de historie van ODIK. Naast al deze voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen van het trainen bij je eigen club. Er zijn namelijk ook verdrietige dingen die gebeuren en dat komt dan denk ik nog wat harder aan omdat je al deze mensen zo goed kent. Maar ik had deze drie jaar voor geen goud willen missen.”

Komende weken
Er komen voor de Barnevelders dus nog enkele spannende weken aan. Handhaving kan veiliggesteld worden maar dat wordt erg moeilijk. De Hoofdklasse leek voor ODIK eigenlijk een kort uitstapje maar een tweede jaar Hoofdklasse zou nog kunnen. “Handhaven is voor ons geen must. Maar we proberen natuurlijk in de Hoofdklasse te blijven. Dat zal alleen niet meevallen. Ivo Bronts is geblesseerd geraakt aan zijn kruisband, Cees Snoei moet nog een schorsing uitzitten en Anke Hopman zijn we ook twee maanden kwijt geweest met een gebroken neus.”

“Kijk, we staan twee punten achter Sparta. Onderling ook nog zes doelpunten achter dus het zal niet meevallen om dat goed te maken. Zeker ook omdat Sparta de laatste wedstrijd nog bij SCO moet spelen en simpelweg ook gewoon een goede, complete ploeg heeft die lastig te verslaan is.”

Kracht
“De kracht van ODIK is dat we redelijk makkelijk kunnen scoren en de mentaliteit om in de wedstrijd te ‘blijven’ hangen. Dan zijn we lastig te verslaan. Als alles klopt dan heb je een kans om in de Hoofdklasse te blijven. Maar goed, nu we twee blessures en een schorsing hebben merk je dat de selectie gewoon wat te smal is. Misschien zijn we dan uiteindelijk niet goed genoeg voor de Hoofdklasse dit jaar.”

Verwachting
De meeste ploegen gaan het nieuwe seizoen in met een bepaalde verwachting. Bij ODIK was dat anders. Men hadden geen idee hoe het er uit kwam te zien dit seizoen. “We hadden eerlijk gezegd geen idee wat we konden verwachten. Op het veld spelen we nog in de eerste klasse dus dat niveauverschil is erg groot. We hebben nu zes punten gehaald en daar hadden we vooraf voor getekend! We zijn nu twee keer weg gespeeld, de uitwedstrijden bij Wageningen en Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Tegen de rest konden we goed mee komen en kregen we ook kansen. We hebben niks laten liggen, de kansen die we konden pakken hebben we gepakt, dan moet je ook tevreden zijn.”

Volgend seizoen
Van Woudenberg zal na dit seizoen de overstap maken naar Oost-Arnhem. Bij ODIK staan Wouter van Brenk en Maurice Lindenaar volgend seizoen aan het roer. Beide heren komen over van MIA (Amersfoort). De Barnevelders zullen volgend seizoen echter wel afscheid moeten nemen van enkele sterkhouders. Gilbert Punt, erg belangrijk met zijn Korfbal League-ervaring, zal zijn schoenen aan de wilgen hangen. Datzelfde geldt ook voor Ivo Bronts en Willianne Davelaar.

Datum: 12 februari 2020 - 12:30 uur