Talents Only C en D #13: ONDO en DSC pakken laatste kwartfinaleplaatsen

Hoofdklasse B-jeugd

Het blijft in zowel poule C als D tot de laatste ronde spannend welke ploegen zich weten te handhaven. In poule D pakt DSC het tweede play-off ticket door de directe concurrent Tiel ’72 met duidelijke cijfers te verslaan.

Hoofdklasse C

Maassluis B1 – Oranje Wit (D) B1
Voorafgaand aan de wedstrijd was voor beide ploegen het seizoen nog niet afgelopen. Voor zowel Maassluis als Oranje Wit was een overwinning belangrijk om nog kans te maken op de zesde plek, wat handhaving zou betekenen. Daarbij waren ze wel afhankelijk van wat directe concurrent Fortis zou doen tegen ONDO. Afgelopen zaterdag was voor Oranje Wit B1 de laatste kans op lijfsbehoud in de Hoofdklasse, dit bracht extra druk en spanning met zich mee. In het begin van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. Het sterk spelende Maassluis pakte het eerste gat in de wedstrijd en heeft dit uitstekend uitgebouwd. Oranje Wit heeft een paar keer de mogelijkheid gekregen om weer aansluiting te vinden in de wedstrijd, maar het mocht niet baten. "We hebben als ploeg een hele goede ontwikkeling doorgemaakt, echter moeten we concluderen dat we een maatje te klein zijn voor de Hoofdklasse", zegt Marijn Klinker (coach Oranje Wit B1). (Uitslag: 18-13)

Albatros B1 – PKC/SWKGroep B1