Talents Only C en D #10: De competitie ligt weer open

Hoofdklasse B-jeugd

Halverwege de competitie leek de rangorde in beide poules te zijn uitgemaakt, maar na deze ronde blijkt niets minder waar. Vooral door de overwinning van Albatros B1 in poule C op ONDO B1 is de jacht op de kwartfinales weer open!

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Oranje Wit B1 – PKC/SWKGroep B1
Beide ploegen begonnen aanvallend goed aan de wedstrijd, waardoor het na vijf minuten spelen al 5-9 stond. PKC was echter net iets scherper in de afronding en het creëren van kansen, waardoor het snel een ruime voorsprong pakte. Zo beloofde de beginfase dat het een doelpuntrijke wedstrijd zou worden. Maar na het begin, waarin bijna elke kans een doelpunt was, kostte het beide ploegen meer moeite om de korf te vinden. Toch scoorden beide ploegen door, waardoor er gerust werd met een stand van 9-17 in het voordeel van de uitploeg. Ook in de tweede helft wisten beide ploegen weer genoeg kansen te creëren om de score verder op te laten lopen. Echter stond het vizier niet meer zo scherp als aan het begin van de wedstrijd en werd afronding minder. Zo was de wedstrijd voor rust eigenlijk al gespeeld en werd de tweede helft voornamelijk gebruikt om veel kansen te nemen. In de tweede helft verliep het scoreverloop geleidelijk en liep de score verder op tot een eindstand van 16-28. “Leuk om te zien was dat ook spelers van B2 en C1 mee kunnen draaien met de ploeg als dit nodig is”, zegt Remco Verhoeven (coach PKC B1). (Uitslag: 16-28)

Maassluis B1 – KOAG B1