Junioren Round-Up #9: Koplopers aan elkaar gewaagd in Hoofdklasse A

Junioren Round-Up #9: Koplopers aan elkaar gewaagd in Hoofdklasse A

Hoofdklasse A-jeugd

Met negen speelrondes gespeeld te hebben, gaan in Hoofdklasse A KZ/Thermo4U A1 en Fortuna/Delta Logistiek A1 nek-aan-nek. Doordat KZ met negen doelpunten verschil wist te winnen tegen PKC staan beide koplopers exact gelijk. De nummer drie laten ze op zes punten verschil achter zich.

Hoofdklasse A:

SKF A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
In een eerder duel was het verschil tussen deze twee ploegen al erg duidelijk geworden. Ook deze keer nam Fortuna het initiatief. De Veenendalers zitten in een periode van nederlagen, maar het verschil werd deze wedstrijd minder groot dan werd gedacht. Verdedigend had SKF grip op het spel. Er werd echter niet veel gescoord bij de ploeg. Het scoringspercentage was nog steeds te laag. Ook bij Fortuna bleven de kansen uit. Het verschil van vier doelpunten in het voordeel van de uitploeg bleef de hele wedstrijd behouden. Uiteindelijk liepen de Delftenaren vlak voor het eind toch uit naar een verschil van zeven doelpunten. “Het krachtsverschil tussen de bovenkant van de ranglijst en de onderkant was erg groot, maar SKF deed het erg goed”, aldus Cindy van Eijk (Fortuna). Fortuna staat nu exact gelijk met KZ op de eerste plek. Met beide een doelsaldo van + 70. (Uitslag 15-22)

DSC A1 – TOP/SolarCompleet A1
Een belangrijke wedstrijd in Eindhoven: de ploegen stonden op twee punten van elkaar verschil in het klassement. DSC begon sterk aan de wedstrijd op eigen terrein. Verdedigend werd het dichtgezet en aanvallend kwam de ploeg beter uit de verf. De thuisploeg kon profiteren van de gemiste vrije ballen van TOP. De gasten liepen achter de feiten aan en in de tweede helft kwam de ploeg pas echt op stoom. De doelpunten vielen ook lekker bij DSC. Voornamelijk bij Pieter van Leeuwen en Maud Smulders, die de jongste is met haar vijftien jaar. Het gat bleef te groot voor TOP om dit nog te dichten en de twee punten bleven in Eindhoven. “We hebben als team keihard gewerkt en dat zie je aan de uitslag. We moesten meteen de druk hoog leggen en dit deden wij”, zegt Dana Vos (DSC). (Uitslag 27-14)

KZ/Thermo4U A1 – PKC/SWKGroep A1
Dat Koog Zaandijk beter in de competitie is gekomen bleek afgelopen weekend. Het verschil tussen de ploegen was nu duidelijk te zien. Eerder wist PKC met één doelpunt verschil te winnen. Dit was tevens de enige wedstrijd die KZ tot nu toe had verloren. De taak voor de ploeg was dan ook om de reeks van overwinningen door te zetten. Nu was het in het voordeel van de thuisploeg, dat er wat ziekte aan de kant van de Papendrechters was. PKC moest al snel noodgedwongen wisselen, maar de gasten kwamen toch brutaal aan de leiding. De stand van 4-7 werd al snel door KZ omgebogen naar een voorsprong. Tot aan rust namen de Koogers voornamelijk het voortouw en de kleedkamer werd opgezocht met een stand van 12-7. Na de pauze kon de ploeg uit Koog aan de Zaan uitlopen naar een overwinning. “Daar waar wij hoopten zolang mogelijk voor de play-offs te kunnen spelen, voelde dit als de laatste kans. We gaan proberen om de doelstelling ‘top drie’ te halen en dit seizoen goed af te sluiten”, aldus Jeroen Euser (PKC). (Uitslag 25-16)

Achilles (Hg) A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Achilles speelde nog steeds zonder de geblesseerde Noa Brusse. Hij maakte plek voor het doelpuntenduo Mick van Nieuwenhuijzen en Cino Koene, die allebei goed waren voor vijf treffers. Hun energie werd overgenomen door de rest van het team. Tot de 5-5 ging het gelijk op, vanaf daar wist Achilles een gaatje van drie goals te slaan, totdat Dalto weer op gelijke hoogte kwam bij rust. De enige voorsprong van de Driebergers was direct na rust (12-13). De thuisploeg boog deze stand direct weer om en voor de Driebergenaren brak er een fase aan zonder doelpunten. Dit was voor Achilles het moment om uit te lopen naar een verschil van zes doelpunten. Met nog tien minuten op de klok werd Dalto wakker kwam het dichterbij. Echter, de eindsprint kwam te laat om nog een punt uit het vuur te slepen. “Hiermee hebben wij alle kansen die er waren om de top uit te dagen verspeeld. Dat kan alleen als je elke week voldoende niveau haalt en daar hebben wij in verzaakt afgelopen wedstrijd”, vertelt Rick Memelink (Dalto). (Uitslag 22-20)

Stand in Hoofdklasse A:

  P
1. KZ A1 9 16
1. Fortuna A1  9 16
2. PKC A1 9 10
2. Dalto A1 9 10
3. DSC A1 9 8
3. Achilles A1 9 8
4. TOP A1 9 4
5. SKF A1 9 0

 

Programma:
PKC A1 - Achilles A1
TOP A1 - SKF A1
Dalto A1 - KZ A1
Fortuna A1 - DSC A1

 

Hoofdklasse B:

DVO/Accountor A1 – AVO A1
DVO begon sterk aan de wedstrijd en kwam snel op een 5-1 voorsprong. De gasten wisten zich weer terug te knokken tot een stand van 10-10. Aanvallend gingen de ballen steeds makkelijker rond en verdedigend stonden de Assenaren steeds sterker. Ondanks dat AVO steeds dichterbij kwam, bleef het verschil één goal in het voordeel van DVO. In de tweede helft had de thuisploeg het betere spel. Onder leiding van Linda van der Wal werd het verschil tussen de twee ploegen zes doelpunten. De gasten probeerden met tactische veranderingen nog iets te forceren, maar doordat de afronding uitbleef kwam de ploeg niet meer dichterbij. “Als je naar de wedstrijd kijkt waren we met vlagen gelijkwaardig of zelfs beter. Wat dat betreft was een uitslag waarbij het verschil minder groot was, niet onterecht geweest”, zegt Ferdi Bouwman (AVO). (Uitslag 25-19)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – Wageningen A1
Na de overwinning in Assen nam LDODK het op tegen Wageningen. Het vorige duel werd gewonnen door Wageningen, dit keer was de wedstrijd in het voordeel van de Gorredijkers en dit was een belangrijke overwinning voor de ploeg. Wageningen kampte met wat blessures. Jiske van Brenk was uitgeschakeld met een knieblessure en na elf seconde viel Lola Verkade uit met een enkelblessure. Debutante Lily Ilekhomon (A2) nam haar plek verdienstelijk in. De thuisploeg nam al snel het initiatief, maar door de gemaakte overtredingen bleef het in het begin lastig. Naarmate de wedstrijd vorderde liep het spel van LDODK steeds beter. Door betere verdedigende tactiek en vertrouwen in het team zette de thuisploeg de wedstrijd naar hun hand. Op twee momenten waar Wageningen terug kon komen tot een punt verschil liet de ploeg het liggen. “Het was een rommelige wedstrijd. We hebben nog via wat wissels geprobeerd de wedstrijd over te nemen, maar hiervoor waren wij niet bij machte”, aldus Johan van Beek (Wageningen). (Uitslag 26-21)

DeetosSnel A1 – DOS’46 A1
DeetosSnel startte de wedstrijd met Sander van der Linden (A2) in de basis en Cindy Schilders heeft na een kruisbandblessure voor het eerst weer een hele wedstrijd gespeeld. De ploeg opende het duel, maar daarna lag het initiatief bij het team uit Nijeveen. DOS'46 kon naar hartelust aanvallen opzetten met twee keer een run van zes doelpunten, dit resulteerde in een 6-18 ruststand. In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Het ‘heilige vuur’ zoals coach Gerwin Bos het noemde, was er bij de gasten uit. De wedstrijd werd plichtmatig uitgespeeld. “Het mooie aan deze wedstrijd is dat iedere speler meer dan drie keer wist te scoren. We gaan nu een mooie fase in de competitie in, we staan er goed voor, maar we willen meer”, aldus Bos (DOS’46). (Uitslag 15-34)

KCC A1 – KVS/Maritiem A1
In Capelle aan den IJssel opende KVS de score na ongeveer vijf minuten gespeeld te hebben. Beide ploegen stonden verdedigend sterk, waardoor de doelpunten schaars waren. Dit resulteerde in een gelijk opgaande eerste helft waarbij de gasten aan de goede kant van de score zaten. Vanaf de tweede helft ging KCC gebruik maken van zijn wissels en Roel Visser werd tactisch afgewisseld. Dit zorgde voor ontregeling van de ploeg uit Scheveningen. KCC bleef de voorsprong vasthouden en richting de eindfase stond het team op twee punten verschil voor. De gasten maakten enkele foutjes en hiervan profiteerde KCC goed. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een verschil van twee, net als de eerdere confrontatie. Door de winst van KCC en het eerdere verlies van Wageningen, staat de ploeg nu even los op de derde plek in het klassement. “Pas in de laatste vijf minuten komen we achter. Dit is net dat laatste stukje korfbalintelligentie wat nog in de ploeg moet komen”, aldus Jelle den Dekker (KVS). (Uitslag 21-19)

Stand in Hoofdklasse B:

  P
1. DVO A1 9 18
2. DOS'46 A1 9 14
3. KCC A1 9 12
4. Wageningen A1  9 10
5. LDODK A1 9 8
5. AVO A1 9 8
6. KVS A1 9 2
7. DeetosSnel A1 9 0

 

Programma:
KVS A1 - DVO A1
AVO A1 - KCC A1
Wageningen A1 - DeetosSnel A1
DOS'46 A1 - LDODK A1
Datum: 4 februari 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl