Junioren Round-Up #7: Dalto tikt de 40 doelpunten aan

Junioren Round-Up #7: Dalto tikt de 40 doelpunten aan

Hoofdklasse A-jeugd

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 zette afgelopen weekend een monsterscore neer. De ploeg scoorde maar liefst 41 keer en alle spelers zagen hun naam op het scoreformulier terugkomen.

Hoofdklasse A:

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – TOP/SolarCompleet A1
Binnen vier minuten stond Dalto met 7-0 voor, waardoor TOP genoodzaakt was om vroeg in de wedstrijd een time-out aan te vragen. Dit leverde het gewenste resultaat en de Sassenheimers hadden een kleine opleving van drie achtereenvolgende doelpunten, onder leiding van Bente Vooijs. Toen was het aan Dalto om een time-out in te zetten. De thuisploeg kwam steeds meer op stoom en liep van 11-4 uit naar een 21-10 ruststand. Dichterbij dan het verschil van vier kwamen de gasten niet meer. Dalto haalde een aanvalspercentage van 50%, mede door Carel Wielinga die zich topscorer mag noemen met negen doelpunten. “De wedstrijd was een grote teleurstelling. Na de overwinning op Achilles hadden we het idee om echt weer aan te haken. Tijdens de wedstrijd zakte de moed ons verder en verder in onze schoenen. Wij gaan dit snel vergeten en weer vooruit kijken op de komende weken”, vertelt Christiaan Germans (TOP). (Uitslag 41-19)

Achilles (Hg) A1 – DSC A1
Na het eerdere verlies van DSC thuis, was het zaak om dit recht te zetten. De ploegen waren gewaagd aan elkaar en het begin van de wedstrijd ging dan ook gelijk op. De gasten wisten niet uit te lopen, omdat zij vaak maar één poging hadden om tot scoren te komen. Na tien minuten moest Coen Spoor het veld met een blessure verlaten en hij werd vervangen door Maikel Peeters, die oorspronkelijk in de A2 speelt. Hij maakte een goede invalbeurt. Het vak waarin hij kwam ging beter lopen en ook Pieter van Leeuwen maakte belangrijke doelpunten voor de ploeg. Door herhaling en de sterke verdediging konden de gasten hun voorsprong uitbouwen. “In de tweede helft ging het niet beter met ons. De uitslag was iets te groot, maar wel terecht. Op dit moment loopt het niet zo lekker en moeten wij met zijn allen hard werken om beter in vorm te gaan komen”, vertelt Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 13-22)

KZ/Thermo4U A1 – SKF A1
Opvallend is dat de scores van de eerste wedstrijd van het seizoen en dit duel nagenoeg hetzelfde waren. Koog Zaandijk scoorde deze keer één doelpunt minder en SKF juist één meer. Snel was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam via Lars Hoorn. Doordat SKF met veel geduld speelde, vielen er niet veel doelpunten in de eerste helft. Aan de kant van de ‘Koogers’ werd er nog regelmatig gewisseld en invallers Jennifer Roos en Maggie Schleeper vielen volgens aanvoerder Onno Bakker (KZ) goed in. De thuisploeg wist - mede door invaller Kiko Weenink die een prachtige doorloopbal scoorde - 28 goals te maken. “Afgelopen twee wedstrijden waren wij eigenlijk gewoon slecht. Gelukkig pakten we het bij KZ weer goed op. De score zegt misschien anders, maar wij lieten onszelf weer zien, boden weerstand en maakten weer plezier”, zegt Niels van Vessem (SKF). (Uitslag 28-15)

PKC/SWKGroep A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Een nipte overwinning voor een niet zo’n spannend begin. De thuisploeg scoorde de openingsgoal na slechts drie seconden en liep daarna uit naar 5-1. Dankzij vier vrije ballen wist Fortuna weer aan te haken. PKC had zichtbaar moeite met de fysieke lange heren van de ploeg uit Delft en hierdoor konden de gasten vlak voor rust met een voorsprong de kleedkamers opzoeken. Na rust was het Fortuna die het verschil naar vijf doelpunten bracht. Door de ingebrachte Esmee Hoogendoorn bleef de wedstrijd nog spannend. Het was Hoogendoorn - die vorige week haar rentree maakte na een sleutelbeenbreuk - die direct twee doelpunten maakte. Hierna bleven beide ploegen zoekende naar de zwakke plekken van de tegenstander. Met nog vier minuten te spelen stond het 16-16 gelijk. Fortuna trok echter aan het langste eind. “We wisten dat het een lastige uitwedstrijd zou worden, want PKC had goede resultaten neergezet met winst op KZ en Dalto. We lieten ze nog dichtbij komen, maar wisten op één punt voor te blijven”, aldus Cindy van Eijk (Fortuna). (Uitslag 16-17)

Stand in Hoofdklasse A:

  W P
1. KZ A1 7 12
1. Fortuna A1  7 12
2. PKC A1 7 8
2. Dalto A1 7 8
3. DSC A1 7 6
3. Achilles A1 7 6
4. TOP A1 7 4
5. SKF A1 7 0

 

Programma:
TOP A1 - KZ A1
SKF A1 - Dalto A1
DSC A1 - PKC A1
Fortuna A1 - Achilles A1

 

Hoofdklasse B:

DOS’46 A1 – AVO A1
In Nijeveen begon de wedstrijd volgens de coach ‘explosief’. De thuisploeg wist binnen tien minuten een stand van 9-3 op het scorebord te zetten, en schoot dus uit de startblokken. Met name de dames van DOS’46 waren erg zuiver. AVO stelden daar aanvallen tegenover met redelijk tot goed spel, maar wist niet af te ronden. DOS’46 speelde echt als een team en dit bleek ook aan het feit dat met rust (14-7) alle spelers al op het scoreformulier stonden. Na rust probeerde de thuisploeg het verschil van zeven doelpunten te behouden. AVO kwam nog een klein beetje terug, maar Jorne van der Zee maakte aan de spanning een einde. “Telkens als wij dachten dat we weer aan konden sluiten, maakten zij een doelpunt. Helaas zat winst er voor ons niet in. Wij moeten de koppen bij elkaar steken en zorgen dat we de positiviteit erin houden. Er is geen man overboord, maar het is wel erg zonde”, aldus Marco Zegwaard (AVO). (Uitslag 23-15)

Wageningen A1 – KVS/Maritiem A1
Wageningen A1 startte ijzersterk in de eerste twintig minuten van het duel. Van een stand van 1-1 wist de ploeg meerdere keren in dezelfde minuut tot scoren te komen, wat resulteerde in een tussenstand van 12-1. Het afrondingspercentage lag dan ook erg hoog. Aan de kant van KVS verliep het spel wat onrustig, mede doordat de vakken iets waren gewijzigd. In de rust werd bij de gasten orde op zaken gesteld en na rust werden de afspraken beter nagekomen. Het tempo bij Wageningen ging daarentegen naar beneden. Opvallend was Anouk Homan die zeven goals uit tien pogingen scoorde. De helft van de Wageningse doelpunten kwamen van de dames. “We hebben het in de beginfase laten liggen. Op basis van de tweede helft werd er gewonnen, want de ballen vielen nu wel. Nu met frisse moed richting volgende week”, aldus Jelle den Dekker (KVS). (Uitslag 26-21)

DeetosSnel A1 – DVO/Accountor A1
Op het eerste gezicht zou het in Dordrecht niet spannend worden. Echter, de gasten kenden geen optimale voorbereiding omdat de opstelling in de warming-up gewijzigd moest worden vanwege een blessuregeval. Toen de scheidsrechter in floot, bleek ook DeetosSnel te kampen met wat pijntjes en lag het spel een moment stil. Hierdoor kwam de wedstrijd langzaam op gang. In de eerste helft namen de Bennekommers het initiatief, maar bleef de thuisploeg meescoren, wat resulteerde in een 7-12 ruststand. Na de thee zette DVO beter aan om de stand verder uit te breiden. Dit lukte want het was uiteindelijk DVO dat de winst wist binnen te slepen. Loek van der Wal (DeetosSnel): “De wedstrijd ging een stuk beter dan de 20-3 met rust in ons eerdere duel. Verder was het de nummer één tegen de nummer laatst en werd het niveauverschil duidelijk. Het verschil in de poule is gewoon erg groot.” (Uitslag 16-32)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – KCC A1
Voor beide ploegen stond er een belangrijke wedstrijd te wachten. Voor de Friezen 0m aan te sluiten bij de middenmoot en voor de gasten om aan te sluiten op de nummers twee tot en met vier. De wedstrijd begon in het voordeel van de Friezen, maar KCC wist weer bij te komen. Met name de heren wisten vaak de korf te vinden. Zij kregen meer grip op het spel en het gat schommelde tussen de drie punten verschil in het voordeel van KCC. In de tweede helft bleef de ploeg doorscoren via voornamelijk Lucas Visser en Rick Stans. Zodoende keek de thuisploeg gedurende een lange tijd tegen een achterstand aan. In de slotfase leek LDODK echter nog terug te komen tot één punt verschil. Met nog iets meer dan tien seconden op de klok onderschepte de ploeg uit Capelle aan den IJssel de bal en was de wedstrijd gespeeld. “Bas Stuurstraat werd hardhandig tegen de grond gewerkt en wij kregen nog een strafworp, die werd gemist. LDODK onderschepte de bal en maakte een doelpunt net buiten de tijd waardoor deze werd afgekeurd”, aldus Niels Molendijk (KCC). (Uitslag 24-25)

Stand in Hoofdklasse B:

  W P
1. DVO A1 7 14
2. DOS'46 A1 7 10
2. KCC A1 7 10
2. Wageningen A1 7 10
3. AVO A1 7 8
4. LDODK A1 7 4
5. KVS A1 7 0
5. DeetosSnel A1 7 0

 

Programma:
KVS A1 - DeetosSnel A1
KCC A1- DOS'46 A1
AVO A1 - LDODK A1
DVO A1 - Wageningen A1

 

Datum: 22 januari 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl