Junioren Round-Up #5: Jaar afgesloten met veel doelpunten

Junioren Round-Up #5: Jaar afgesloten met veel doelpunten

Hoofdklasse A-jeugd

Als slotstuk van 2019 waren de uitslagen gevarieerder dan ooit. Het regende doelpunten in Veenendaal voor DSC A1, maar ook DVO/Accountor A1 en DOS’46 A1 hebben het jaar met een ruime overwinning afgesloten.

Hoofdklasse A:

SKF A1 – DSC A1
Afgelopen wedstrijd verloren beide teams nipt en de ploegen waren gebrand op de winst. De gasten - waar Patrick den Hertog afgelopen week werd bevestigd als trainer/coach na vertrek van Ewald Frensch - maakten al snel duidelijk dat zij de bovenliggende partij waren. Binnen no-time had het team al een ruime voorsprong opgebouwd. “Waar wij vorige week misschien onze beste tweede helft speelden, hebben wij afgelopen weekend onze slechtste eerste helft gespeeld”, vertelde Niels van Vessem (SKF). De thuisploeg keek namelijk tegen een 3-14 achterstand aan. In de helft die volgde kon SKF zich herpakken en ging de ploeg uit Veenendaal gelijk op met de Eindhovenaren. Echter, de achterstand was al te groot, om nog gevaarlijk te worden. DSC sluit het jaar af met een ruime overwinning. (Uitslag 13-25)

KZ/Thermo4U A1 – Achilles (Hg) A1
Ook in Koog aan de Zaan regende het doelpunten. In de beginfase gingen beide ploegen gelijk op, maar Achilles had na een kwartier spelen een voorsprong van twee doelpunten bemachtigd. Het hele spel stond op zijn kop toen de ‘Koogers’ in sneltreinvaart wegliepen van de tegenstander. Achilles had het vooral lastig met het verdedigende werk van KZ en dit resulteerde in een 13-7 stand bij het fluitsignaal. De wedstrijd leek nog niet gespeeld te zijn, want de gasten kwamen terug tot een verschil van vier goals. Toen brak er voor Achilles een doelpuntloze fase in de wedstrijd aan, waarna KZ kon uitlopen en de wedstrijd gecontroleerd uit wist te spelen. “KZ is een complete ploeg en het is bijzonder knap wat ze laten zien. De overwinning is meer dan verdiend, alleen vind ik het jammer dat wij weinig klaarspelen als het verschil zo groot wordt”, vertelt Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 25-12)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
De gasten schoten uit de startblokken en hadden de discipline om Dalto steeds naar de moeilijke kansen te dwingen. Zo kon Fortuna een 7-13 voorsprong pakken. In de tweede helft werd er bij Dalto gewisseld in de hoop het tij te kunnen keren. Echter, het wedstrijdbeeld veranderde hiermee niet. Nog steeds was het Fortuna dat de scherpte van de eerste helft vasthield en met deze overwinning blijft de ploeg ongeslagen bovenaan staan. “We kwamen de tweede helft minder scherp uit de kleedkamer dan aan het begin van de wedstrijd, maar konden onze voorsprong toch blijven behouden. Er is zeker nog ruimte voor verbetering”, aldus Cindy van Eijk (Fortuna). Terwijl Dalto in januari de competitie weer hervat, zal Fortuna (in verband met de Europacup begin januari) komende zaterdag nog in actie komen tegen KZ. (Uitslag 15-27)

TOP/SolarCompleet A1 – PKC/SWKGroep A1
Een belangrijke wedstrijd stond er voor beide ploegen op het programma. PKC was gewaarschuwd voor een scherpe start aan de kant van de Sassenheimers, zoals die in voorgaande wedstrijden. Door deze voorbereiding was het PKC die van 1-0 uitliep naar 5-0. Het scoringspercentage lag bij de Papendrechtse ploeg dan ook erg hoog. Vooral op afstand waren de schoten erg zuiver. Toen TOP zijn eerste doelpunt scoorde kreeg de ploeg meer grip op de wedstrijd, maar toch bleek PKC de bovenliggende partij. Belangrijk voor het team waren dames Anouk de Visser en Britte van der Touw, die allebei goed waren voor zes doelpunten. Ook verdedigend kwamen de gasten beter uit de verf. Verdedigende fouten aan de kant van de thuisploeg werden direct afgestraft. Het verschil in doelpunten werd nooit kleiner dan vijf. “De wedstrijd begon niet als gewenst. Ons plan om het tempo laag te houden werkte niet optimaal, door de scherpte van PKC. Jammer van het verlies, maar hun overwinning was terecht”, zegt Christiaan Germans (TOP). (Uitslag 17-22)

Stand in Hoofdklasse A:

 
1. Fortuna A1  5 10
2. KZ A1 5 8
3. Achilles A1  5 6
4. PKC A1 5 6
5. DSC A1 5 4
6. Dalto A1 5 4
7. TOP A1 5 2
8. SKF A1 5 0

 

Programma
21 december:
Fortuna A1 - KZ A1
11 januari:
PKC A1 - SKF A1
Achilles A1 - TOP A1
DSC A1 - Dalto A1

 

Hoofdklasse B:

KCC A1 – DVO/Accountor A1
KCC opende de score, maar de wedstrijd kwam vervolgens maar moeizaam op gang. Het was het Bennekomse team dat het initiatief nam, waarna de thuisploeg een time-out aanvroeg. Dat sorteerde effect, het de achterstand werd van zes verschil terug gebracht naar twee. Vlak voor rust scoorde DVO nog twee keer, waardoor er met een verschil van vier doelpunten voor de rust gefloten werd. Tijdens de eerste helft was vooral KCC erg zoekende geweest naar de betere posities in de vakken. Bas Stuurstraat werd gebruikt als de perfecte schakeling tussen aanval en verdediging. In de tweede helft kwamen de acties van DVO beter uit de verf. Krijn van het Kaar vond negen keer de korf en ook Jesse Schootstra zat goed in de wedstrijd, maar hij viel voor het einde van de wedstrijd uit met een blessure. DVO speelde de wedstrijd zonder moeite uit en de ploeg blijft ongeslagen bovenaan het klassement staan. (Uitslag 17-26)

AVO A1 – Wageningen A1
De opstellingen van beide ploegen waren op de kop gegooid en zo begon de wedstrijd verrassend. Aan de kant van de Assenaren werden veel spelers gewisseld in de eerste helft, voor het beste resultaat. Echter, het waren de gasten die in de beginfase de overhand hadden. Het initiatief lag vooral bij Tim Dekker. Hij scoorde maar liefst zeven doelpunten uit acht pogingen. Met een verschil van vier doelpunten op het bord, in het voordeel van de gasten, was het rust. In de tweede helft maakte Wageningen optimaal gebruik van zijn wissels om zo het beste uit het spel te halen. Bij de thuisploeg gingen de doelpunten ook vallen en verdedigend kwam de ploeg beter op stoom. De gasten herpakten zich door goals van voornamelijk de dames. “Wageningen was in de slotfase net iets slimmer dan wij waren. Het kwartje viel naar de verkeerde kant, helaas voor ons. Wel ben ik trots dat we van zo’n grote achterstand weer in de wedstrijd kwamen. Nu eerst wat rust en na de feestdagen het gas er weer op”, aldus Marco Zegwaard. (AVO). (Uitslag 21-23)

DOS’46 A1 – KVS/Maritiem A1
De thuisploeg begon naar zeggen van coach Gerwin Bos 'erg rommelig en met veel passfouten', maar ook KVS begon niet gelukkig: Jorg Korving viel met een blessure uit. Ook bij DOS’46 een blessuregeval: Melvin Spoelder kon de wedstrijd niet vervolgen. DOS’46 keek dan ook in de eerste fase tegen een 3-7 achterstand aan. Een time-out bleek de redding voor het team, want hierna wist de ploeg zijn achterstand om te buigen naar een voorsprong van 11-9 bij rust. Nog één keer wisten de gasten op gelijke hoogte te komen, maar de Nijeveense schotkracht was te machtig voor de ploeg uit Den Haag. “KVS probeerde nog één keer aan te haken, maar op schoten waren wij te machtig. Een ietwat geflatteerde overwinning maar ik ben enorm trots op de ploeg en de stappen die we gemaakt hebben”, aldus Bos (DOS’46). (Uitslag 29-20)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – DeetosSnel A1
De eerste goal was voor de gasten, gevolgd door een counter van LDODK en zo bleef het de eerste minuten dicht bij elkaar. De thuisploeg sloeg binnen een tijdsbestek van zes minuten een gat, maar na de rust lukt het de Friezen niet om te wedstrijd te beslissen. Het intitiatief lag weer bij DeetosSnel en zo werd het verschil steeds kleiner. Met nog maar zeven minuten op de klok stond het 21-21, maar het was LDODK dat wederom uitliep en stand hield. De eerste twee punten zijn binnen. Loek van der Wal (DeetosSnel): “Ik wil graag complimenten geven aan onze dames. Zij hebben de hele wedstrijd ondersteunend gespeeld en ondanks dat ze verdedigend erg onder druk stonden, zijn ze goed door blijven gaan. De progressie is zichtbaar, alleen was het nog net niet genoeg om in de eindfase de wedstrijd te controleren.” (Uitslag 29-22)

Stand in de Hoofdklasse B:

  P 
1. DVO A1  5 10
2. DOS'46 A1  5 8
3. Wageningen A1  5 8
4. AVO A1 5 6
5. KCC A1 5 6
6. LDODK A1 5 2
7. KVS A1 5 0
8. DeetosSnel A1  5 0

 

Programma
11 januari:
KVS A1 - LDODK A1
DeetosSnel A1 - AVO A1
Wageningen A1 - KCC A1
DVO A1 - DOS'46 A1

 

Datum: 17 december 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl