Junioren Round-Up #13: Bijna alle posities vergeven

Hoofdklasse A-jeugd

De kaarten zijn zo goed als geschud. Alleen in de Hoofdklasse A is het nog spannend welke ploeg handhaaft en welk team er zal degraderen. De nipte winst van TOP A1 op PKC A1 kan de uitschakeling van Achilles betekenen.

Hoofdklasse A:

DSC A1 – SKF A1
Als de thuisploeg de twee punten kon pakken, kon handhaving in de Hoofdklasse worden veiliggesteld. Daartegenover stond het al gedegradeerde SKF dat opnieuw gehavend aan de wedstrijd begon. DSC startte de wedstrijd scherp en er kon over veel verschillende schijven worden gescoord. De ploeg uit Eindhoven kon SKF lang op slechts één doelpunt houden door de verdedigende druk. Het was niet merkbaar aan DSC dat er nog iets op het spel stond, de ploeg speelde vrijuit en bleef lekker doorscoren. Nemo van der Elzen, die was teruggekeerd na een blessure, was erg scherp. “Wij konden gelukkig weer rekenen op bijna alle vaste spelers in de basis en moesten de twee punten pakken. De wedstrijd hadden we in onze eigen hand en uiteindelijk dus een fijne overwinning”, aldus Dana Vos (DSC). (Uitslag 33-13)

Achilles (Hg) A1 – KZ/Thermo4U A1
Het nog steeds gehavend Achilles wist dat er een zware wedstrijd op het programma stond en dat de punten zo belangrijk waren voor de positie in het klassement. KZ streed om de koppositie, waar de thuisploeg handhaving bijna door de vingers zag glippen. Al snel werd het krachtsverschil duidelijk gemaakt, door een run van zes doelpunten op rij van de Koogers. Achilles herstelde zich en kon weer terugkomen tot 4-6, waarna het even gelijkwaardig bleef. Vervolgens nam KZ weer het initiatief tot aan het rustsignaal. De percentages gingen omlaag en Achilles probeerden de kansen af te wisselen, waarna ook KZ deze tactiek toepaste. De overwinning kwam nooit meer in gevaar, maar soepel ging het niet. De gasten mogen zich opmaken voor de wedstrijd thuis tegen Fortuna. “De lijn die we ingezet hebben richting cruciale wedstrijden is duidelijk omhoog gegaan. Het is al veel beter dan de week ervoor”, aldus Arjen van Nieuwenhuijzen. (Uitslag 13-23)

Fortuna/Delta Logistiek A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
De laatste thuiswedstrijd van Fortuna in de reguliere competitie begon moeizaam, al was het Dalto dat met veel blessureleed te maken had. Afspraken werden niet nagekomen en hier kon Dalto van profiteren. Tot de 7-7 ging het dan ook gelijk op. Vervolgens pakte de koploper de draad weer op en ging de ploeg zoeken naar de juiste kansen. Ook verdedigend stelde het team orde op zaken. Hierdoor konden de Delftenaren al een behoorlijk gat slaan bij rust. De thuisploeg kon een beter spel laten zien maar kreeg behoorlijk wat doelpunten tegen. Ook Dalto kampte met dit probleem: “Ik vind dat we te veel goals tegen hebben gekregen. We hebben twee kwarten goed gespeeld, maar de rest van de wedstrijd was voor Fortuna. Genoeg punten om mee aan de slag te gaan voor ons”, aldus Rick Memelink (Dalto). (Uitslag 38-22)

PKC/SWKGroep A1 – TOP/SolarCompleet A1
De thuisploeg startte scherper aan de wedstrijd en kwam binnen no-time op een 3-0 voorsprong die werd uitgebreid met een marge van vijf doelpunten. Daarna ging de storm liggen en kreeg TOP het plan van PKC onder controle. De ploeg kon terugkomen en zelfs de voorsprong pakken vlak voor rust. In de tweede helft was het voor TOP zaak om het niveau van de tweede kwart uit de eerste helft vasthouden. Dit lukte bij vlagen, maar het verschil werd niet groter dan twee doelpunten. TOP was er op gebrand om deze twee belangrijke punten mee naar Sassenheim te nemen en zat steeds aan de goede kant van de score. Uiteindelijk wisten de gasten na een spannende laatste fase in het duel de wedstrijd naar zich toe te trekken en wordt handhaving bijna werkelijkheid. “Een wedstrijd waarin we met teveel andere dingen bezig waren. Iedereen moet kritisch naar zichzelf kijken en volgende week de derde plek veilig stellen”, zegt Jeroen Euser (PKC). (Uitslag 19-20)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. KZ A1  13 24