Junioren Round-Up #12: DOS’46 verzilvert laatste play-off ticket

Junioren Round-Up #12: DOS’46 verzilvert laatste play-off ticket

Hoofdklasse A-jeugd

De twaalfde speelronde zit er weer op en de kaarten voor de play-offs zijn geschud. Na KZ, Fortuna en DVO plaatst DOS’46 A1 zich nu officieel voor de play-offs. De ploeg wist deze week tegen KCC de beslissende pot te winnen.

Hoofdklasse A:

Achilles (Hg) A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Het zit Achilles niet mee qua blessures. Na de twee heren is nu ook Yrsa Ravensbergen uitgevallen met een blessure. De ploegen bleven toch op gelijke hoogte, totdat Fortuna in de laatste minuten van de eerste helft zijn voorsprong kon uitbreiden. Nadat de teams gerust hadden, lag het initiatief bij de gasten. Van 6-15 liepen zij verder uit naar 6-19 en het krachtsverschil tussen de twee ploegen werd duidelijk. Fortuna zocht naar de juiste kansen om deze in alle vrijheid af te ronden. Ook Achilles kreeg nog even de smaak te pakken, met wat fraaie doelpunten, maar de winst was voor de ploeg uit Delft. “Ik heb een aantal belangrijke aanknopingspunten gezien voor de belangrijke eindfase van de competitie. Vooraf hadden we een aantal afspraken gemaakt, die we wilden zien. Dit hebben de spelers goed gedaan. Fortuna is van buiten onze categorie, dus het is geen schande om van hen te verliezen”, aldus Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 15-30)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – SKF A1
“Het was echt een saaie wedstrijd”, begint Rick Memelink (Dalto). Beide ploegen haalden een laag rendement en kwamen moeilijk tot scoren. Voor het publiek was het geen leuke wedstrijd om te zien vermeldt Niels van Vessem (SKF). Dalto heeft de hele wedstrijd voorgestaan. Van een 4-0 konden de Driebergers uitlopen naar een 10-5 ruststand. In de tweede helft werd er net zo weinig gescoord en het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde. Dalto maakte gebruik van zijn wissels en dit bracht nog meer doelpunten voort. In het eerdere duel was het verschil twee keer zo groot als in deze wedstrijd het geval was. Door de winst staan de geelhemden nog steeds op de derde plek in het klassement. “De absolute scherpte ontbrak. De wil om SKF met een groot verschil naar huis te sturen ook. Niet een hele spannende wedstrijd. Helemaal niet van goed niveau, maar wel weer twee punten”, aldus Memelink. (Uitslag 19-8)

PKC/SWKGroep A1 – DSC A1
De thuisploeg startte met van een blessure terugkerende Karlijn van Weereld. Vanaf het begin werd het DSC erg moeilijk gemaakt. De Eindhovenaren wilden druk geven en voor verdedigen, maar PKC dacht hier anders over. Zij verdedigden volledig achter en het duurde even voordat de gast partij hier zijn weg in vond. Uiteindelijk schoot Abigail Slegers (A2) DSC van de nul af. De thuisploeg was echter scherper en liet zijn tegenstander achter de feiten aan lopen. DSC kwam niet dichterbij dan drie doelpunten. Vanaf het begin tot het einde hadden de Papendrechters de leiding en gaven dit niet meer uit handen. De gasten probeerden nog om het verschil zo klein mogelijk te houden. “Dit ging beter in de tweede helft en onze aanvallen begonnen beter te draaien, ondanks het stijf achter verdedigen van PKC. Helaas kwamen wij nooit helemaal terug en was het spel gespeeld”, zegt Dana Vos (DSC). (Uitslag 24-18)

KZ/Thermo4U A1 – TOP/SolarCompleet A1
Aan KZ was de taak om hun teleurstellende uit wedstrijd goed te maken. Toen wist Koog Zaandijk nipt met twee doelpunten te winnen. Ook deze keer begon de wedstrijd gelijk op, maar na de 3-3 nam de thuisploeg het initiatief. Dit gaven ze ook niet meer uit handen. De ploeg had vaak de rebound, waardoor er herhaald kon worden. Ook haalde de ploeg een hoog percentage en voornamelijk Delano Braumuller was erg op schot. In de tweede helft werd aan beide kanten gewisseld, maar de Koogers konden verder blijven uitlopen. “In de rust hebben we aangegeven om te proberen om lekker in het ritme te blijven, maar dit deed helaas niks meer aan de uitslag. Deze ploeg is een maatje te groot, maar onze wedstrijden komen nog”, aldus Christiaan Germans (TOP).  (Uitslag 30-13)

Stand in de Hoofdklasse A:

 
1. KZ A1  12 22
2. Fortuna A1  12 22
3. Dalto A1 12 14
4. PKC A1 12 14
5. DSC A1 12 8
6. Achilles A1 12 8
7. TOP A1 12 6
8. SKF A1 12 2

 

Programma:
Achilles A1 - KZ A1
PKC A1 - TOP A1
DSC A1 - SKF A1
Fortuna A1 - Dalto A1

 

Hoofdklasse B:

Wageningen A1 – DVO/Accountor A1
Het ongeslagen DVO ging op bezoek bij buurman Wageningen. De vakken van de thuisploeg waren wat omgegooid, maar de Bennekommers wisten toch de openingsgoal te scoren. Hierna ging het erg gelijk op tot aan rust. Het was steeds stuivertje wisselen en DVO zat aan de goede kant van de score (8-10). Wageningen was aanvallend te gehaast, waardoor het balbezit voor de groenhemden was. Na rust knokte de ploeg zich weer helemaal de wedstrijd in. Onder leiding van Tim Dekker, nam Wageningen de wedstrijd over. Danieke van der Hoef stond goed tegen Linda van der Wal en Joost van Milligen stond zijn mannetje onder de korf tegen Krijn van het Kaar. Na de 17-17 was het de thuisploeg die uitliep en de winst van DVO kon afpakken. Een off-day voor de Bennekommers, die ondanks hun plaatsing voor de play-offs toch balen van dit verlies. “Een fantastisch resultaat voor ons. De derby tegen de ongeslagen koploper met winst afsluiten. Wij hebben keihard gewerkt en de tactiek is uitstekend uitgevoerd door de spelers”, aldus Johan van Beek (Wageningen). (Uitslag 23-20)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – AVO A1
De derby in Gorredijk kwam snel op gang. De thuisploeg had voor dezelfde tactiek gekozen als in de eerdere ontmoeting. Hier had AVO moeite mee, maar zij opende wel de score. Na de 0-1 achterstand schoot LDODK steeds scherper en na een kwartier speeltijd stond er een stand van 10-2 op het scorebord. Deze lijn kon het team doortrekken tot aan rust (14-4). In de tweede helft wilde de thuisploeg hetzelfde op de mat leggen, maar de Assenaren kwamen toch steeds gemakkelijker tot goals. De groenhemden wisten steeds mee te scoren en zo werd het verschil van tien uitgebreid tot twaalf doelpunten. “Verdedigend hadden wij het goed voor elkaar en we hebben het door onze tactiek AVO heel lastig gemaakt. Deze wedstrijd gaf ons duidelijk het gevoel dat we toch wel een sprong gemaakt hebben als team”, aldus Henk Bijker (LDODK). (Uitslag 25-13)
 
DeetosSnel A1 – KVS/Maritiem A1
In Dordrecht streed KVS voor een verdubbeling van het aantal punten. In de eerdere confrontatie wist de ploeg na een op en neergaande wedstrijd, toch de winst te behalen. Het was nu dan ook de zaak om vanaf de eerste minuut op scherp te staan. Het was echter de thuisploeg die de eerste tien minuten aan de goede kant van de score zat. De gasten wisten na enkele aanwijzingen dit gat weer te dichten. Met name dames Fleur van der Ende en Indy Peters kregen veel ruimte om doelpunten te maken. Toen de tweede helft begonnen wist KVS binnen acht seconden de bal door de mand te krijgen. Vanaf dat moment kwam DeetosSnel tot kansen, waardoor ze terug konden komen tot twee doelpunten verschil. Winst voor de gasten kwam echter niet meer in gevaar en degradatie voor beide ploegen is een feit. “Wij hadden bij verlies van LDODK nog een kleine kans de degradatie te ontlopen, maar door de winst van LDODK in de ‘derby van het noorden’ tegen AVO is degradatie helaas een feit. Dit zal de strijdlust en wil om een goed resultaat neer te zetten in de resterende twee wedstrijden niet wegnemen”, zegt Jelle den Dekker (KVS). (Uitslag 23-27)

DOS’46 A1 – KCC A1
Naar dit duel was al een poosje uitgekeken. Het binnenhalen van het play-off ticket kon door de spelers van DOS’46 gehaald worden, als zij de wedstrijd met winst wisten af te sluiten. De laatste concurrent van hen moest worden uitgeschakeld: KCC. De beginfase ging gelijk op, na vijf minuten stond er 5-5 op het scorebord. De gasten konden die hoge percentage niet meer volhouden en aan de kant van de thuisploeg ging het tempo omhoog, waardoor de ploeg een ruime voorsprong had bij rust. De koek was nog niet op, want ook na rust bleef DOS’46 de stijgende lijn voortzetten. Na nog vier doelpunten op rij leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Het stond 25-10, maar vanaf dit moment viel de scherpte en de afronding bij de thuisploeg weg. Dit gaf de Capellenaren de ruimte om hun kansen af te ronden. Zij hadden de zaken beter op orde en gingen geconcentreerder verdedigden. “29-20 is gewoon een prima uitslag en gaf ruimte om alle wisselspelers minuten te laten maken. Doelstelling één is gehaald, nu op naar meer”, zegt Gerwin Bos (DOS’46). (Uitslag 29-20)

Stand in de Hoofdklasse B:

 
1. DVO A1 12 22
2. DOS'46 A1  12  20
3. KCC A1 12 14
4. Wageningen A1  12 14
5. AVO A1 12 12
6. LDODK A1 12 10
7. KVS A1 12 4
8. DeetosSnel 12 0

 

Programma:
KVS A1 - DOS'46 A1
DeetosSnel A1 - LDODK A1
Wageningen A1 - AVO A1
DVO A1 - KCC A1 

 

Datum: 3 maart 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl