Junioren Round-Up #11: KZ, Fortuna en DVO zeker van play-offs

Junioren Round-Up #11: KZ, Fortuna en DVO zeker van play-offs

Hoofdklasse A-jeugd

Drie ploegen wisten zich deze week al te plaatsen voor de play-offs, die over enkele weken bepaalt wie er strijden in de finale. In de Hoofdklasse B maakt als vierde kandidaat DOS’46 een goede kans om zich bij de rest te voegen.

Hoofdklasse A:

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – PKC/SWKGroep A1
Het doel van PKC was het verstevigen van de positie op de derde plek. Ook de Driebergers konden kans maken om die plek te bemachtigen. Het was de thuisploeg die de score opende, maar al snel wisten de gasten aan te sluiten. Dalto had moeite met het achterverdedigen van de tegenstander. De ploeg kon na een time-out weer aansluiten bij PKC (8-9). Het bleef stuivertje wisselen. Steeds was het de Papendrechtse ploeg die aan de goede kant van de score zat met Dalto in de achtervolging. De ploeg kon niet loskomen en dat resulteerde in een gelijke stand van 17-17. Er naderde een spannende eindfase waarin Dalto voor kwam te staan. Direct trokken de gasten de stand weer gelijk, maar Dalto kon nog een keer tot scoren komen en kon zo de punten in Driebergen houden. Coach Rick Memelink: “Misschien was dit wel de spannendste wedstrijd van dit seizoen.” (Uitslag 21-20)

KZ/Thermo4U A1 – DSC A1
Knallend ging Koog Zaandijk van start in eigen huis. Er werd veel druk gegeven op de aanvallen van DSC, waardoor de gasten moeite hadden om tot scoren te komen. De ploeg uit Eindhoven probeerde nog met wissels de wedstrijd te kantelen, maar dit bracht niet het gewenste resultaat. Bij rust hadden de Koogers al een ruime voorsprong (17-5). Na rust bleef de thuisploeg zich houden aan de afspraken en zo kon de voorsprong verder uitgebouwd worden. In de poule is het al bekend wie de play-offs gaan spelen, maar DSC moet nog wel uitkijken dat het niet degradeert. “We zijn blij dat de play-offs nu binnen zijn. Nu is het belangrijk dat we de komende weken een steeds hoger niveau halen en tot dusver zijn we daar goed mee bezig”, aldus aanvoerder Onno Bakker (KZ). (Uitslag 32-11)

SKF A1 – Achilles (Hg) A1
Achilles zag deze week ook Rick Pot wegvallen met een blessure. De gasten waren slap in de verdediging en aanvallend werd er verkeerd geselecteerd. Ook miste de ploeg drie strafworpen, waar zij de punten echt hebben laten liggen. SKF wist dat de tegenstander gehavend aan de wedstrijd zou beginnen en dit gaf hen enigszins hoop. De hele wedstrijd heeft de thuisploeg voor gestaan, maar op het laatst liet SKF het verschil toch teruglopen tot één doelpunt. Mick van Nieuwenhuijzen was belangrijk voor deze counter. Hij wist maar liefst acht keer de korf te vinden. In de laatste vijf seconden had Achilles nog een kans, maar deze rolde er uit. Dit betekent dat de eerste punten voor SKF eindelijk binnen zijn. “Helaas hebben we het niet kunnen bolwerken. Een nederlaag tegen de nummer laatst was echt onnodig. Nu komen we in de moeilijkheden helaas. Dat is ook wel een mooie uitdaging”, aldus Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 20-19)

TOP/SolarCompleet A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Voor de vijfde keer dit seizoen waren Fortuna en TOP elkaars tegenstander. Uit alle voorgaande wedstrijden hadden de Sassenheimers het gevoel dat er kansen waren. Zo ook deze wedstrijd, die wederom gelijk opgaand begon. In het afronden van de doelpunten liep het bij Fortuna beter. Een cadeautje was het voor het publiek om de duels tussen Jimmy Swikker en Stan Olsthoorn te zien. Beide heren haalden op een respectvolle manier het beste in elkaar naar boven. Bij een stand van 21-22 was het op voor de thuisploeg, waardoor Fortuna uit kon lopen naar de dertig goals. “We hebben prima mee gedaan en veertig minuten goed gespeeld. Het voelde dubbel. De komende weken worden spannend, maar hier kunnen we mee verder op naar de laatste drie wedstrijden”, zegt Christiaan Germans (TOP). (Uitslag 23-30)

Stand in Hoofdklasse A:

 
1. KZ A1  11 20
2. Fortuna A1  11 20
3. PKC A1 11 12
4. Dalto A1 11 12 
5. DSC A1 11 8
6. Achilles A1 11 8
7. TOP A1 11 6
8. SKF A1 11 2

 

Programma:
Achilles A1 - Fortuna A1
Dalto A1 - SKF A1
PKC A1 - DSC A1
KZ A1 - TOP A1

 

Hoofdklasse B:

DOS’46 A1 – Wageningen A1
Beide ploegen begonnen met veel verdedigende druk. In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op. Wageningen kon tot de 6-6 mee blijven schieten met de thuisploeg. Hierna kon de Nijeveense ploeg een run maken van zeven doelpunten op rij. Silke Wolters wist in de eerste helft al vijf keer te scoren (15-9). Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde als het eerste kwartier van het duel. Als Wageningen tot scoren kwam, wist DOS’46 direct te counteren. Het geslagen gat was echter niet meer te dichten en de Nijeveners zetten hun doelpuntenkanon weer aan. Yvo de Vries en Aniek Bouwknegt kregen nog speeltijd. DOS'46 boekte een prima overwinning en schrijft twee punten bij die belangrijk zijn voor een plek in de play-offs. “Een terechte nederlaag tegen een goed spelende DOS'46. Aanvallend hadden we voldoende pogingen en goede kansen, verdedigend geen grip kunnen krijgen. Leerzaam, ondanks dat het seizoen gespeeld is”, aldus Johan van Beek (Wageningen). (Uitslag 31-19)

KCC A1 – DeetosSnel A1
In de eerdere confrontatie tussen deze twee ploegen, was het verschil nog nooit zo groot. Slechts zeven doelpunten scheelde het toen. In eigen huis ging KCC als een speer van start. De gasten probeerden door middel van wissels het spel te kantelen, echter gebeurde dit niet. Wel viel Matthijs Luijten (A2) goed in. Hij wist nog drie goals te maken voor de ploeg. Het mocht niet meer baten voor DeetosSnel; de thuisploeg maakte het verschil groter en groter. De thuisploeg kon aanvallend veel herhalen en verdedigend lag de druk zo hoog dat DeetosSnel werd gedwongen tot het nemen van geforceerde kansen. De dominantie zakte wat af de tweede helft, maar KCC ging er redelijk makkelijk met de overwinning van door. Voor de ploeg uit Dordrecht is degradatie onvermijdelijk, maar er is nog wel kans om punten te pakken. “De wedstrijd voor ons was hetzelfde eigenlijk als altijd. Een makkelijke en probleemloze overwinning voor de tegenstander, zonder bijzonderheden”, vermeld Loek van der Wal (DeetosSnel). (Uitslag 31-18)

AVO A1 – KVS/Maritiem A1
Met een bus werd er van Den Haag afgereisd naar het noorden. De rit was zeker 2,5 uur reizen, maar deze busrit zorgde wel voor een goed gevulde sporthal. De gasten pakten de eerste voorsprong. Dit kwam misschien wel door de van tevoren gemaakte afspraken. Na een time-out zetten de Assenaren veel druk op de aanvallen van KVS , maar waren zelf ook niet dominant in de afronding. Het duel was fysiek, wat resulteerde in enkele overtredingen. Echter, er was nog geen man overboord, want met een ruime voorsprong kon AVO de kleedkamers opzoeken. Yorick de Boer was volgens zijn coach ‘de man van de wedstrijd’. Onder zijn leiding liep het verdedigende vak goed, maar aanvallend lagen er iets meer zorgen. Door Daimy Pronk voor Emma Kulk aanvallend en verdedigend terug te wisselen, ging het ook aanvallend beter lopen. KVS kon nog terugkomen naar twee doelpunten verschil, maar de overwinning was voor de Assenaren. “Het werd helaas geen groot spektakel. Beide ploegen slaagden er niet in om aanvallend vuurwerk op de mat te leggen. We hebben een relatief ‘saaie’ wedstrijd eenvoudig gewonnen”, vertelt Marco Zegwaard (AVO). (Uitslag 22-18)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – DVO/Accountor A1
Voor de gasten stond de wedstrijd in het teken van definitieve plaatsing voor de play-offs, die bij het behalen van één punt al zou worden bereikt. Voor de Gorredijkers stond er maar weinig op het spel. Zowel de play-offs als de degradatiezone zijn ver weg. Kijkend naar de ranglijst zou deze wedstrijd voor DVO dus geen probleem moeten zijn. De wedstrijd vroeg in de morgen begon echter niet zo makkelijk voor het team uit Bennekom. Dat er weinig op het spel stond voor de thuisploeg was niet te zien gezien de intensiteit waarmee de ploeg de duels aanging. Door deze scherpe start kon de ploeg op gelijke hoogte blijven tot aan rust. Na rust voegde jeugdinternational Matthias ten Brinke zich bij DVO. Mede door zijn inbreng kon DVO uitlopen naar 19-25. De wedstrijd was nog niet gewonnen, want de Friezen bleven mee scoren. Uiteindelijk wist de zuiver schietende Lisanne Fleer het verschil te maken in het voordeel van de gasten. “De complimenten gaan naar LDODK vanwege de vechtlust, maar de punten en het ticket voor de play-offs gaan mee naar Bennekom”, aldus Lars Pieper (DVO). (Uitslag 24-28)

Stand in Hoofdklasse B:

 
1. DVO A1  11 22
2. DOS'46  11 18
3. KCC A1  11 14
4. Wageningen A1  11 12
5. AVO A1  11 12
6. LDODK A1 11 8
7. KVS A1 11 2
8. DeetosSnel A1 11 0

 

Programma:
LDODK A1 - AVO A1
DeetosSnel A1 - KVS A1
Wageningen A1 - DVO A1
DOS A1 - KCC A1

 

Datum: 18 februari 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl