Junioren Round-Up #10: Veel dubbele uitslagen

Junioren Round-Up #10: Veel dubbele uitslagen

Hoofdklasse A-jeugd

De tiende speelronde was er één met grote onderlinge verschillen. DOS’46 wist bijna met dubbele cijfers te winnen. De ploeg uit Nijeveen liep van een klein verschil uit naar een ruime overwinning.

Hoofdklasse A:

Fortuna/Delta Logistiek A1 – DSC A1
DSC kampt met een aantal blessures, maar de openingsfase van de wedstrijd was wel voor de Eindhovenaren. De ploeg scoorde mee met koploper Fortuna en pakte zelfs een 5-3 voorsprong. Echter, daarna lag het initiatief bij de thuisploeg. Bij de Delftenaren heersten de juiste focus en de wil om de wedstrijd te winnen. Fortuna speelde zijn kansen goed uit en kon richting het einde van de eerste helft een voorsprong van zes doelpunten bemachtigen. Er werd scherp geschoten en de kansen werden goed uitgespeeld. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Fortuna scoorde over alle schijven en wist verdedigend de druk er op te houden. “Bij Fortuna viel alles op zijn plek en bij ons niet. Fortuna was gewoon een klasse beter en maakte alle pogingen af, waar wij veel meer kansen en aanvallen voor nodig hadden”, zegt Dana Vos (DSC).  (Uitslag 32-16)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – KZ/Thermo4U A1
De thuisploeg ging in eigen zaal als een raket van start. De vorige week geblesseerd geraakte Justin Straatman werd vervangen door Twan van Huisstede (A2). Met een 7-1 voorsprong had de ploeg duidelijk het initiatief. Echter, er was nog geen sprake van paniek aan de kant van de Koogers. Na een aantal minuten vielen ook aan de kant van KZ de doelpunten. Van de achterstand was bij rust dan ook niks meer te zien (11-15). In de beginfase van de tweede helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht. KZ bleef doorgaan met scoren en Dalto hield het gat zo klein mogelijk. Echter, aanvallend waren de gasten dominanter, waardoor de ploeg het verschil steeds groter maakte. “Ik denk dat het een aantrekkelijke wedstrijd was. Een klein beetje een geflatteerde uitslag, maar het was smullen. Met vlagen haalden we een geweldig niveau”, aldus Rick Memelink (Dalto). (Uitslag 25-33)

TOP/SolarCompleet A1 – SKF A1
Belangrijke punten voor TOP om de degradatie te vermijden. In een eerdere confrontatie was SKF er bijna met de punten vandoor gegaan, maar dit keer nam de thuisploeg het voortouw. Het team begon sterk met als uitblinker Stan Olsthoorn, die na een gemiste strafworp zijn vizier op scherp had. Ook in de tweede helft moesten de Sassenheimers scherp blijven spelen. Het andere vak van TOP kwam onder aanvoering van doelpunten van Ruben Molloy beter in het spel. Zodoende kon het team nog verder uitlopen. “TOP maakte geen fouten en bleef de hele wedstrijd constant scoren en wij moesten nog veel te hard werken om tot een doelpunt te komen. We zullen toch blijven werken om niet met nul punten te eindigen”, zegt Niels van Vessem (SKF). (Uitslag 26-14)

PKC/SWKGroep A1 – Achilles (Hg) A1
Deze week had PKC A1 afgesproken om als doelstelling de top drie te bereiken. Om niet naar beneden te hoeven kijken was dit dan ook een cruciale wedstrijd. Het team startte voortvarend, Britte van der Touw schoot de Papendrechters op een 2-0 voorsprong. Hierna was het stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Er werd vanuit beide teams veel druk gegeven en PKC had hier het meeste moeite mee. Dit resulteerde - samen met het doelpunt van Mick van Nieuwenhuijzen - in een voorsprong bij rust voor Achilles (13-14). In de tweede helft waren het steeds de gasten die aan de goede kant van de score zaten. PKC bleef de hele tijd in de achtervolging, tot een tactische omzetting de wedstrijd kantelde. Friso Verdoorn zorgde ervoor dat de ploegen langszij kwamen. “Voor ons duurde de wedstrijd net vier minuten te lang. Echt zonde dat we hier geen punt over de streep hebben getrokken. Dat was wel verdiend geweest gezien het spelbeeld”, aldus Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 24-21)

Stand in Hoofdklasse A:

  W P
1. KZ A1 10 18
1. Fortuna A1 10 18
2. PKC A1  10 12
3. Dalto A1 10 10
4. DSC A1 10 8
4. Achilles A1 10 8
5. TOP A1 10 6
6. SKF A1 10 0

 

Programma:
TOP A1 - Fortuna A1
Dalto A1 - PKC A1
SKF A1 - Achilles A1
KZ A1 - DSC A1


Hoofdklasse B:

DOS’46 A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
Een belangrijke pot voor beide ploegen. Voor LDODK kans voor aansluiting bij de middenmoot en voor DOS'46 om een gat van vier punten te slaan met andere ploegen. Na bijna een jaar van blessureleed startte Mart Vrielink weer in de basis bij de thuisploeg. Desondanks bleef het scoren bij de ploeg uit, maar verdedigend hield het team het zo dicht dat de gasten zich hier geen raad mee wisten. Voor rust werd er dan ook maar weinig gescoord (9-5). Een mindere fase voor de Nijeveners brak aan en de uitploeg kon weer in de wedstrijd komen.. LDODK nam meer risico in de verdediging en ook aanvallend kwamen de Friezen sneller tot schot. De ploeg kwam terug tot twee goals verschil. Echter, DOS’46 schakelde een tandje bij en in het laatste kwartier van de wedstrijd werd er nog vijftien keer gescoord door negen verschillende doelpuntmakers. “Wij hadden moeite met het tactische spel van de Nijeveners, maar door een paar keer te scoren op rij kwamen we terug tot 13-11. Uiteindelijk had DOS'46 een hoog percentage en werd het 27-14”, zegt Henk Bijker (LDODK). (Uitslag 27-14)

AVO A1 – KCC A1
Een belangrijke overwinning van AVO om aan te sluiten bij Wageningen en KCC in het klassement. Eerder waren het ook al de Assenaren die de winst wisten te bemachtigen, dit keer met een kleiner verschil. Echter, de ploeg begon niet scherp aan het duel. Aanvallend dwong KCC AVO tot eenschotsaanvallen en er werden verkeerde keuzes gemaakt. Verdedigend was het wel naar behoren, maar KCC wist duidelijk het initiatief te nemen in de eerste helft (4-9). In de tweede helft leek de thuisploeg naar zeggen van coach Marco Zegwaard ‘herboren’ te zijn. “De aanvallen liepen vloeiend en we roken bloed. We kwamen dichter en dichterbij”, aldus Zegwaard (AVO). De Assenaren hadden zo’n grote inhaalslag gemaakt, dat zij op een voorsprong van drie goals kwamen. Er brak een spannende slotfase aan waarin AVO steeds met een doelpunt voor stond en uiteindelijk de winst over de streep kon trekken. (Uitslag 19-18)

Wageningen A1 – DeetosSnel A1
In eigen zaal schoot Wageningen, net als in de uitwedstrijd, uit de startblokken. Al snel stond het 4-0 uit handen van vier verschillende doelpuntenmakers. De gasten besloten al vroeg in de eerst helft tot een time-out, gevolgd door een doelpunt. Na twee doelpunten van DeetosSnel kon de thuisploeg toch zes keer achtereenvolgend tot scoren komen. Voornamelijk in de periode na rust bezorgde Wageningen een lach op het gezicht van het publiek, door goede uitgespeelde kansen, mooie acties en een hoog rendement met een leuk spel. De gasten brachten nog Syb de Groot uit de A2 in, maar ook Wageningen maakte dankbaar gebruik van de nog fitte wissels. De overwinning voor de thuisploeg kwam dan ook niet meer in gevaar. Door de winst voor het team staat de ploeg op een gedeelde derde plek. “Het was een zeer gemakkelijke overwinning zonder echte uitdagingen. Nu door naar vier mooie wedstrijden met zeker uitdaging", aldus Johan van Beek (Wageningen). (Uitslag 28-14)

KVS/Maritiem A1 – DVO/Accountor A1
De Bennekommers staan er goed voor en zijn nog ongeslagen in de competitie. Ook deze keer viel voor de tegenstander niks te halen. De thuisploeg maakte het DVO wel lastig door dubbel achter te verdedigen. Dit resulteerde er in dat KVS goed bij kon blijven en zelfs een kleine voorsprong kon pakken. Na het eerste kwart werd het tempo opgevoerd en werd het spel van de thuisploeg afgestraft, door onder andere Tim Kuiper. DVO haalde een hoog schotpercentage en kon met een run van zeven doelpunten weglopen van de tegenstander. B1-spelers Andi Latoel en Richard Gerritsen kregen de kans om minuten te maken. “Deze ploeg heeft veel kwaliteit en een uitstekende afronding. Gewoon een maatje te groot. Een mooie ervaring rijker en een illusie armer. Mijn ploeg bleef tot het einde als team bij elkaar en dat siert deze ploeg”, aldus Jelle den Dekker (KVS). (Uitslag 19-30)

Stand in Hoofdklasse B:

  W P
1. DVO A1 10 20
2. DOS'46 A1 10 16
3. KCC A1 10 12
3. Wageningen A1  10 12
4. AVO A1  10 10
5. LDODK A1 10 8
6. KVS A1 10 2
7. DeetosSnel A1 10 0

 

Programma:
LDODK A1 - DVO A1
DOS'46 A1 - Wageningen A1
AVO A1 - KVS A1
KCC A1 - DeetosSnel A1

 

Datum: 11 februari 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl