Hulzebosch (DOS’46 A1): 'We moeten hier van genieten'

Hoofdklasse A-jeugd

DOS'46 A1 behaalde afgelopen zaterdag officieel de play-offs. Spelers Luc Hulzebosch en Manouk ten Kate blikken terug op het seizoen van de Nijeveners en kijken vooruit naar de volgende wedstrijden en de play-offs.

Door een ruime overwinning op KCC A1 wist DOS’46 A1 zich twee wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie zich al te plaatsen voor de play-offs. De wil om nu de eerste plek in hun poule te behalen is dan ook groot. Doordat DVO A1 verloor van Wageningen A1 is er een kans dat DOS’46 die koppositie over kan nemen. In een time-out in de wedstrijd tegen KCC kreeg de ploeg te horen dat er meer te halen viel, dan alleen de play-offs. “Dit hielp om ons te prikkelen om te gaan voor het kampioenschap”, vertelt Ten Kate.

Inspelen
Hoewel kampioenschap een erg mooie prestatie voor de ploeg zou zijn, ging het seizoen niet altijd vlekkeloos. De allereerste wedstrijd van dit seizoen werd namelijk verloren. Het team heeft een aantal jonge spelers die over zijn gekomen van de B1. “Dit is een verschil met andere ploegen. De rest heeft er een paar onder negentien internationals in zitten en wij niet”, vertelt Hulzebosch. De ploeg moest nog leren om goed met elkaar te spelen en raakte gedurende het seizoen steeds beter op elkaar ingespeeld. Wel wilden zij graag de play-offs halen. “We wisten dat het niet makkelijk ging worden, en uiteindelijk is het toch knap dat we het hebben gehaald”, vervolgt de aanvoerder.

Concurrenten
De andere poule wordt sterker geschat door de twee spelers, echter ook hier laten ploegen punten liggen. “Wij hebben ploegen in de poule die je niet graag wil tegenkomen. Bijvoorbeeld AVO A1, daar win je niet gemakkelijk van. Het zijn niet per se goede ploegen, maar wel lastige”, zegt Hulzebosch die net het onderlinge duel van KZ/Thermo4U A1 met Fortuna/Delta Logistiek A1 heeft teruggekeken. “Ik ben niet bezig met wie tegen wie komen te staan, het maakt mij ook niet zoveel uit”, vervolgt hij. Ook Ten Kate heeft geen voorkeur: “Je moet er bij beide tegenstanders gewoon staan en je best doen.”

Toch worden de concurrenten uit de A-poule gezien als de sterke ploegen. Hulzebosch vervolgt: “Ik denk dat KZ en Fortuna wel de twee beste ploegen zijn die nu in de play-offs staan. Maar als het bij ons loopt, kunnen zij ons ook niet stoppen. We moeten zorgen dat we goed in het spel zitten en dan kunnen wij van iedereen winnen”. De Nijeveners worden gezien als de ‘underdog’ legt hij uit. “Je spreekt natuurlijk ook mensen in korfballend Nederland en die zeiden ook dat Fortuna, KZ en DVO het wel zouden redden, maar die laatste wisten ze nog niet.” Of de ploeg het tot Ahoy gaat redden weten ze nog niet, want ze willen eerst de focus leggen op de play-offs.

Genieten
Beide spelers zullen nu vooral nog genieten van hun topwedstrijden in de A-junioren. Volgend jaar gaan een aantal van het team over, waaronder Hulzebosch en Ten Kate. “We maken deze gave wedstrijden natuurlijk niet zo vaak mee. Mijn ouders zeggen dat ik er nog even van moet gaan genieten, want dit is voor Manouk en mij de laatste kans en die willen we natuurlijk ook met beide handen aangrijpen. Verder zijn we met zijn allen een hechte groep geworden en krijgen we veel vertrouwen van de coaches.” “Soms gaan we gezellig wat leuks doen, dan krijg je wel echt dat groepsgevoel”, sluit Ten Kate het gesprek af.

Datum: 7 maart 2020 uur