Hoofdklasse B, #7: Revanche Oost-Arnhem, Dalto blijft winnen

Competitie Hoofdklasse

De eerste speelronde van het nieuwe jaar is gespeeld. In de topper tussen DeetosSnel en Dalto/Klaverblad Verzekeringen werd het eigenlijk nooit spannend. Dalto ging met de winst naar huis en bleef daarmee de koploper.

SCO – Oost Arnhem
Bij SCO staat met Aegle Frieswijk een nieuwe trainer voor de groep, maar Frieswijk is zeker geen onbekende voor de ploeg uit Oldeholtpade. Hij gaat er alles aan doen om SCO in de Hoofdklasse te houden. De beginfase was voor de bezoekers die iets goed te maken hadden. De laatste wedstrijd van 2019 verloren zij van SCO, wat ze de koppositie kostte. Via 0-2 liepen de bezoekers uit naar 7-8 met rust. In de tweede helft liep Oost-Arnhem snel uit en kwamen de bezoekers op een 9-17 tussenstand. Hierdoor leek de wedstrijd gespeeld.

Niets bleek minder waar, SCO vocht zich knap terug en kwam steeds dichterbij Oost-Arnhem. Er waren nog enkele minuten te spelen toen het zelfs 17-18 werd. Oost-Arnhem wist echter nog een keer te scoren en de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Door deze overwinning komt Oost-Arnhem weer op gelijke hoogte met Dalto. Beide ploegen staan vier punten los van de concurrentie. Oost-Arnhem heeft hierdoor goede papieren om de play-offs te halen.(Uitslag 17-19)

DeetosSnel – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
In de goed gevulde hal van DeetosSnel kwamen de bezoekers op voorsprong. Via 0-1 liepen ze uit naar 1-4. De voorsprong hielden ze de gehele eerste helft vast. Dalto liep af en toe iets uit maar vervolgens wist de thuisploeg het gat weer te verkleinen. Maar na de 9-11 schakelde Dalto een tandje bij en ging het met een 10-17 voorsprong rusten. Een flink gat in de eerste helft dus. Na rust werd het stuivertje wisselen. De ploegen scoorden om en om, dus kwam DeetosSnel geen moment echt dichtbij.

Rudo Schulting was de beste man van het veld. Hij schoot negen keer raak uit twintig schoten. Barry Schep (Dalto): “DeetosSnel kon zijn aanvallende spel niet spelen. Daarnaast hebben wij een gevarieerd aanvalsspel. Aan het aantal meegereisde Dalto supporters is te zien dat het leeft in Driebergen. Nu is het zaak om deze lijn door te trekken, want we hebben nog een lange weg te gaan.” (Uitslag 24-31)

DSC – Sparta
DSC begon de wedstrijd scherper dan zijn tegenstander. De eerste drie doelpunten werden door de thuisploeg op het scorebord gezet. Toen werd Sparta wakker en maakten de Zwollenaren ook hun doelpunten. Via 6-4 liep DSC uit naar 12-7 en bij een stand van 13-9 werd er gefloten voor de rust. Een wedstrijd die nog alle kanten op kon omdat DSC vergat de wedstrijd te beslissen. Gelijk na rust kwam Sparta terug tot 13-12 en dat blijkt een aanzet tot een spannende tweede helft. DSC liep nog even uit naar 16-12 en 19-14, maar Sparta bleef aan het elastiek hangen en kwam wederom terug in de wedstrijd.

Met nog veertig seconden op de klok werd de 21-21 binnengeschoten. Beide ploegen kregen nog één aanval. Sparta ging het beste met de druk om en wist nog éénmaal te scoren. Patrick Bezemer (DSC): “Met rust was er weinig aan de hand. Sparta heeft harde werkers en vijf minuten voor tijd voel je het aankomen. We hadden veel slechte aanvallen en passfouten. Dit is voor ons een hard gelag.” (Uitslag 21-22)

Wageningen – ODIK
Het was Wageningen dat ontzettend goed aan de wedstrijd begon. De thuisploeg zou bij winst weer een beetje aansluiting vinden bij de bovenste twee ploegen en liet gelijk merken dat er niks te halen viel in eigen hal. Via 9-4 liep Wageningen uit naar 13-5. Op dat moment was er net een kwartier gespeeld. Bij een stand van 19-11 gingen beide ploegen aan de thee.

Ook na rust zat er geen rem op de thuisploeg. Wat de bezoekers ook probeerden, het maakte allemaal weinig uit. Wageningen kon enkele reserves laten invallen en ook zij wisten de korf makkelijk te vinden. De wedstrijd werd afgesloten bij éénentwintig doelpunten verschil. ODIK kreeg een ongenadig pak slaag. Hugo van Woudenberg (ODIK): “We waren vanaf minuut één kansloos. We hadden er een paar die geblesseerd of niet fit waren, maar dat deed niks af aan de daadkracht van Wageningen. Van tevoren wisten we dat we zulke wedstrijden tegen zouden kunnen komen.” (Uitslag 39-18)

Stand in de Hoofdklasse B:

1. Dalto  7 12
2. Oost-Arnhem  7 12