Hoofdklasse B, #11: Oost-Arnhem en Dalto naar play-offs

Hoofdklasse

De eerste beslissingen in de competitie zijn in speelronde elf gevallen. Dalto/Klaverblad Verzekeringen en Oost-Arnhem hebben zich geplaatst voor de play-offs na makkelijke overwinningen tegen respectievelijk ODIK en Sparta.

SCO – DSC
SCO wilde punten pakken om snel van die laatste plaats af te komen en zo begon het de wedstrijd ook. De thuisploeg had het initiatief en bleef aan de goede kant van de score. Echter, na de 8-6 werden de rollen omgedraaid en wist DSC een paar doelpunten op rij te maken. Beide ploegen scoorden nog een paar keer waarna het rustsignaal luidde bij een stand van 13-15.

De tweede helft was helemaal voor de bezoekers. Zij liepen steeds verder uit en bij een stand van 15-23 had DSC haar grootste voorsprong van de wedstrijd te pakken. SCO scoorde enkele keren en kwam iets dichterbij maar dat was lang niet genoeg voor de punten. Coach Patrick Bezemer: “Gemakkelijk ging het niet zaterdag. SCO is een fysieke ploeg en daar moet je op de juiste manier mee om zien te gaan. Vijftien minuten voor tijd was de wedstrijd gespeeld. Onze spitsen maakten het verschil.” (Uitslag 19-26)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – ODIK
Bij de bezoekers maakte Anke Hopman haar rentree in de ploeg. ODIK, dat de punten hard nodig heeft, kwam al snel op grote achterstand. Dalto kwam op 8-1 waardoor ODIK in de achtervolging moest. Via 15-8 werd er gerust bij een stand van 19-10. Na rust bleef het gat schommelen tussen de acht en tien punten verschil.

ODIK was niet bij machte om het Dalto moeilijk te maken waardoor de ploeg een ticket voor de play-offs binnen heeft. Een kwartier voor tijd stond het 27-19 waarna de thuisploeg nog maar eens flink gas gaf. ODIK bleef vechten voor elk punt maar het was weinig waard. In het laatste kwartier scoorde Dalto nog tien keer. Coach Barry Schep: “We hebben er geen gras over laten groeien, ook al gaat nog niet alles goed. We wilden ook geen gas terug nemen in de tweede helft, want we moeten hard blijven werken om er over vier weken klaar voor te zijn.” (Uitslag 37-23)

Wageningen – DeetosSnel
Beide ploegen stonden voorafgaand aan het duel op tien punten, het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Wageningen was de eerste helft beter. Verdedigend stond het als een huis en aanvallend werden de doelpunten vrij makkelijk meegepikt. DeetosSnel zette er weinig tegenover. Met een 15-11 tussenstand was het tijd voor de rust.

Na rust beet DeetosSnel meer van zich af. Wageningen bleef tot 19-12 nog wel een gaatje houden maar vervolgens kwamen de bezoekers steeds dichterbij. DeetosSnel wist zelfs naast Wageningen te komen maar de thuisploeg hield het hoofd koel en besliste de wedstrijd alsnog in de slotminuten. Erik van Brenk: “Na 19-12 komen we weer in ons minste kwart. Gelukkig belonen we onszelf vlak voor tijd. De sleutel lag bij Matté Lipke, die een waanzinnig goede wedstrijd speelde door Jimin de Vries aan de ketting te leggen.” (Uitslag 24-23)

Sparta – Oost-Arnhem
Bij winst zou Oost-Arnhem zich plaatsen voor de play-offs. Sparta kon de punten ook goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De beginfase was van beide kanten moeizaam. Na tien minuten stond het 2-2 waarna de thuisploeg wat beter los kwam. Sparta liep wat uit maar Oost-Arnhem rechtte de rug en kwam bij 8-8 weer op gelijke hoogte. Vervolgens wisten de bezoekers nog vijfmaal te scoren alvorens er gefloten werd voor de rust.

De wedstrijd werd snel na rust beslist. De bezoekers liepen steeds verder uit en kwamen op 19-8. Sparta probeerde nog iets terug te doen maar het lukte niet. Oost-Arnhem bleef goed meescoren waardoor Oost-Arnhem eindigt bij de bovenste twee ploegen. Ron Steenbergen: “Na de 8-8 werden wij eigenlijk pas wat efficiënter. We scoorden toen elf keer op rij waardoor de wedstrijd was beslist. We hebben ons nu gelukkig geplaatst voor de play-offs!” (Uitslag 17-27)

Stand in de Hoofdklasse B:

1. Dalto

2. Oost-Arnhem