Het Favoriete Team Van.. Marjan de Jong

Het Favoriete Team Van.. Marjan de Jong

Korfbal

In 'Het Favoriete Team Van..' stellen (oud)spelers hun favoriete team samen. Wie is hun favoriete rebounder, schutter of verdediger? Met welk team denken zij iedereen aan te kunnen? Marjan de Jong, voormalig speelster van onder anderen Blauw Wit Heerenveen en PKC, en tweemaal verkozen tot Speelster van het Jaar, stelt deze week haar team op.

“Het is alweer zo lang geleden dat ik gespeeld heb”, vertelt De Jong. “Ik kan nog veel meer oud spelers en speelsters noemen, ik heb met zoveel goede mensen mogen korfballen. Maar ik heb het toch maar beperkt gehouden.”

Vrouwen:
Jacqueline Poleij
Nicole Bouquet
Jonni Abbenhuis
Bianca Joustra
 
Mannen:
Taco Poelstra
Leon Simons
Erwin Dik
Roel Harting
 
Trainer/coach:
Jan Sjouke van den Bos
Herman van Gunst

 

Vrouwen
Jacqueline Poleij
“Jacqueline was in die tijd een goede allround dame met atletisch en scorend vermogen. Ik heb met haar bij Blauw-Wit (A) gespeeld. En samen met Erwin Dik en Roel Harting heb ik ontzettend fijn met haar samengespeeld. In dat jaar leek (bijna) alles vanzelf te gaan. In dat jaar werd ik ook uitgeroepen tot Speelster van het Jaar.”

Nicole Bouquet
“Dit soort spelers heb je nodig in het team. Ze cijfert zich volledig weg voor het vak en het team. Maar ze was ook heel goed in staat om zelf doelpunten te maken. Ik heb met haar bij Blauw-Wit (A) gespeeld.”

Jonni Abbenhuis
“Een hele behendige en super snelle speelster die veel en makkelijk scoorde. Met haar heb ik samengespeeld in het Nederlands team en vele leuke trips meegemaakt. Good memories.”

Bianca Joustra
“Zowel in het Friese team, Nederlands team als bij Blauw-Wit (A) en PKC mee samen gespeeld. Super fanatiek en super gedisciplineerd. Wat een topper, zowel binnen als buiten het veld.”

Mannen
Taco Poelstra
“Taco was een speler waar mensen voor kwamen kijken. Een enorme winnaar en een puur talent, die alles op gevoel deed. En ook alles voor korfbal over had. Ik heb met hem samengespeeld bij Nic. en het Nederlands Team. ”

Leon Simons
“Leon deed alles voor korfbal. Hij had een enorme drive en kon het hele team op sleeptouw nemen. Leon is een speler die de ploeg en het publiek kon opzwepen. Ik heb met hem samengespeeld bij PKC, Blauw-Wit (A) en het Nederlands Team.”

Erwin Dik
“Met hem heb ik samengespeeld bij Blauw-Wit (A). Ons vak liep goed en we voelden elkaar goed aan. Makkelijk scorende speler. Jammer dat hij zo vroeg gestopt is.”

Roel Harting
“Roel was de waterdrager van ons vak en van het team. Hij kon fantastisch rebounden en zorgen dat andere spelers tot scoren kwamen, terwijl hij ook zelf af en toe ook doelpunten kon meepikken. Onwijs onderschatte speler.”

Trainers/coaches
Jan Sjouke van den Bos
“Tijdens mijn interland carrière heb ik altijd met Jan Sjouke te maken gehad. Goede trainer en heel goede strateeg. Alleen jammer dat hij bij de teambesprekingen op de flipover altijd mijn naam verkeerd gespeld heeft, haha!”

Herman van Gunst
“Het eerste jaar bij Blauw-Wit (A) was heel bijzonder. We hadden zo’n mooi team waarbij als enige smet het verliezen van de finale kan worden genoemd. Voor de rest klopte alles gewoon. Herman was een fantastische trainer en goed voor de teamspirit. Goede herinneringen aan die tijd.“

Datum: 24 augustus 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl