Financiële ondersteuning voor maatschappelijk initiatief NOVA

Advertentie

Korfbalvereniging NOVA is één van de winnaars van de Club Goal Actie van telecomaanbieder Simpel. De vereniging uit Bilthoven gaat het geld gebruiken voor het toegankelijk maken van korfbal voor iedereen. “Er is behoefte om korfbal toegankelijk te maken voor iedereen.”

Telecomaanbieder Simpel, sinds drie jaar sponsor en fan van Korfbal in Nederland, stelt geld beschikbaar voor de opstart van duurzame en maatschappelijke initiatieven binnen lokale korfbalverenigingen. Verenigingen die een goed idee hebben, krijgen hierdoor een extra steuntje in de rug. Alle korfbalverenigingen in Nederland konden dit jaar een inzending doen en kans maken op een bijdrage uit dit speciale fonds. Het initiatief moet een boost geven aan de verenigingsactiviteiten en is dus geen reguliere begrotingspost. De leukste en meest impactvolle ideeën zijn beloond.

Zo ook het initiatief van korfbalvereniging NOVA. NOVA heeft zich als doel gesteld om de sport voor iedereen toegankelijk te maken voor iedereen. Zij zijn daarom gestart met de recreanten. Een initiatief waarbij ze mensen de kans bieden om recreatief een uurtje met elkaar kunnen sporten op woensdag avonden. Denk hierbij aan: oud-korfballers, ouders van hun jeugdleden en mensen die het gewoon lekker vinden om een uurtje in de week te sporten in goed gezelschap. NOVA is begonnen met een groepje van vier recreanten, inmiddels zijn dit er al tien.

De Simpel.nl Club Goal Cheque geeft NOVA een steuntje in de rug om dit initiatief mogelijk te maken. Denk hierbij aan het bekostigen van zaalhuur en materialen. Nelleke Rensink (projectmanager 2Basics): “Wij hebben dit initiatief beloond omdat wij vinden dat korfbal voor iedereen toegankelijk moet zijn of worden. Het is een te gekke sport waar mensen van alle leeftijden van moeten kunnen genieten!”

Steven Bakker (bestuurslid Korfbaltechnische Zaken) is trots op zijn club. Hij is trots dat NOVA naast wedstrijdkorfbal nu ook een vereniging is waar mensen van elke leeftijd welkom zijn om recreatief met elkaar te sporten. “Verenigingen moeten zich niet blindstaren op het aanbieden van alleen sport in competitieverband. Het succes van de recreanten toont aan dat er behoefte is om sport op een recreatieve manier toegankelijk te maken voor iedereen.”

Op 11 april 2020 gaan de recreanten van NOVA voor het eerst meedoen aan het NOVA Paastoernooi. Zij gaan dan tegen Recreanten van een andere korfbalvereniging spelen.

Datum: 3 maart 2020 uur