Dames Topklasse Round-Up #8: Belangrijke overwinning voor Be Quick

Dames Topklasse Round-Up #8: Belangrijke overwinning voor Be Quick

Dameskorfbal

In de achtste speelronde van de Dames Topklasse had koploper DDW opvallend veel moeite met Spes. Be Quick pakte een ruime overwinning tegen De Korfrakkers en zorgde daarmee voor veel spanning in de middenmoot van het klassement.

Rosolo – Prinses Irene
Al in de eerste minuut van de wedstrijd maakten de dames uit Reusel duidelijk dat zij hier de punten gingen pakken. Prinses Irene probeerde de aanvallen van Rosolo snel af te breken, maar de afronding was erg scherp bij de thuisploeg. Dit resulteerde in een 12-3 ruststand. In de tweede helft zakte Rosolo in, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Het lukte Prinses Irene de gehele wedstrijd niet om onder de verdedigende druk van de thuisploeg te komen en de dames uit Nistelrode scoorden daardoor te weinig om iets terug te kunnen doen. Tien minuten voor tijd kwam Rosolo weer op gang en zo bepaalde de ploeg uit Reusel de eindstand op 20-5. Arno Theunisse (coach Prinses Irene) weet dat zijn ploeg deze week op alle fronten te kort kwam: “Vanaf de eerste minuut hebben we achter de feiten aangelopen. Verdedigend stond het de tweede helft beter, maar de wedstrijd was al gespeeld.” Prinses Irene blijft na deze nederlaag steken op de zesde plaats, terwijl Rosolo in het spoor van koploper DDW blijft. (Uitslag: 20-5)

Spes (M) – DDW/SDO’99
Spes wilde na de overwinning van vorige week erg graag weer winnen en dat was goed te zien in de openingsfase van de wedstrijd. De thuisploeg nam snel een voorsprong en wist die een groot gedeelte van de eerste helft vast te houden. DDW speelde slordig in de eerste helft, vooral verdedigend werden er veel onnodige fouten gemaakt die Spes goed afstrafte. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg DDW steeds meer grip op de wedstrijd en trok zo het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde in een 10-11 ruststand. Na rust ging DDW een stuk beter aanvallen. De speelsters uit Hooge Mierde schoten erg scherp. Met name Veerle Mariën blonk hierin uit: zij scoorde maar liefst twaalf keer. Spes speelde ook goede aanvallen, maar zoals vaker zat het niet mee in de afronding. Door deze goede tweede helft van DDW was de wedstrijd al snel beslist en zo konden Sophie Kramer en Fleur van Loon uit de A-jeugd van DDW debuteren in het eerste. “Mooi om te zien dat ze mee konden met het niveau van de selectie”, aldus Tjeerd Kooiman (coach DDW). Hoewel Kooiman weet dat de eerste helft een stuk beter kon, is hij “al met al tevreden” met het resultaat. (Uitslag: 16-24)

Be Quick – De Korfrakkers
In deze wedstrijd om de vierde plaats schoot De Korfrakkers het best uit de startblokken. Mede door goed verdedigend werk namen de dames uit Erp al snel een 2-0 voorsprong. Be Quick schrok wakker en draaide na een 5-0 run het spelbeeld compleet om. Het initiatief bleef de rest van de eerste helft bij de thuisploeg en dat resulteerde in een 11-8 ruststand. “Aanvallend deden we het vrij goed, maar verdedigend lieten we teveel steken vallen”, oordeelt Will van der Kruijs (coach Be Quick) over deze eerste helft. Na dit goed besproken te hebben in de rust ging de ploeg uit Nuland een stuk beter verdedigen in de tweede helft. De Korfrakkers stond verdedigend ook goed, maar kon aanvallend weinig terug doen. De thuisploeg kwam lastig onder de verdedigende druk van Be Quick uit en als er een mooie actie gemaakt was, werd die niet afgerond. Zo konden de dames uit Nuland hun voorsprong steeds verder uitbouwen tot een 19-10 overwinning. Van der Kruijs is blij met het resultaat en noemde de overwinning een “mooie teamprestatie”. Be Quick pakt belangrijke punten en neemt zo de vierde plaats over. (Uitslag: 19-10)

Stormvogels (L) – Swift (V)
Swift startte aan de wedstrijd zonder de geblesseerde Lotte Koper. Mara Vestjens vulde haar plek op en deed dat zonder problemen. De uitploeg startte erg fel aan de wedstrijd en dat betaalde zich uit in een 2-4 voorsprong. Deze voorsprong hielden de dames uit Velden lang vast en werd later zelfs uitgebreid tot een 6-9 voorsprong. Echter, het lukte Swift niet om door te drukken en daardoor kon Stormvogels het verschil weer kleiner maken. Dit resulteerde in een 8-9 ruststand. Na rust scoorde Swift nog de 8-10, maar daarna nam Stormvogels het initiatief over. De uitploeg was op zowel aanvallend als verdedigend vlak de betere ploeg in de tweede helft en kon zo de overwinning naar zich toe trekken. Aanvoerster Sharon Janssen van Swift baalt van het resultaat en weet dat het aanvallend een stuk beter moet: “Probleem bij ons was onder andere de onrustige en slordige aanvallen, waarin er nog weinig gescoord werd.” Kasper van Gijzel (coach Stormvogels) weet dat er een ruimere overwinning in had gezeten voor zijn ploeg, maar is desondanks blij met de punten: “Ik ben tevreden over hoe de meiden hebben gereageerd na de onnodige nederlaag van vorige week.” (Uitslag: 19-15)

Stand in de Dames Topklasse:

 

W

P

1. DDW

8

16

2. Rosolo

8

14

3. Stormvogels

8

9

4. Be Quick

8

8

5. De Korfrakkers

8

7

6. Prinses Irene

8

6

7. Spes

8

4

8. Swift

8

0

 

Programma:
Prinses Irene – Be Quick
DDW – Stormvogels
De Korfrakkers – Rosolo
​Swift – Spes
Datum: 22 januari 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl