Dames Topklasse Round-Up #11: De Korfrakkers neemt revanche op Prinses Irene

Dameskorfbal

Door de hevige storm Ciara werden er in deze speelronde maar twee wedstrijden gespeeld. In een van die wedstrijden had Rosolo veel moeite met Be Quick, terwijl Prinses Irene nog niet uit de degradatiezone kon komen na een ruime nederlaag tegen De Korfrakkers.

Be Quick – Rosolo
De dames uit Reusel moesten door weer en wind om bij deze wedstrijd te komen, maar dat weerhield ze er niet van om erg scherp te starten. De uitploeg kwam meteen op een 0-2 voorsprong, maar Be Quick trok nog voordat Rosolo uit kon lopen de stand alweer gelijk. De rest van de eerste helft was het stuivertje wisselen. De thuisploeg kwam een keer op twee doelpunten voorsprong, maar die achterstand draaiden de gasten al snel weer om naar een voorsprong. Uiteindelijk resulteerde dit stuivertje wisselen in een 11-11 ruststand. In de tweede helft stond Rosolo steeds aan de goede kant van de score, maar het lukte de gasten niet om de wedstrijd vroeg te beslissen doordat Be Quick steeds weer op gelijke hoogte kwam. De thuisploeg kwam nog een keer op een 18-17 voorsprong, maar Rosolo gaf in de eindfase nog even gas en kon zo de wedstrijd naar zich toetrekken. Diederik Klaassen (coach Rosolo) heeft erg genoten van de wedstrijd: “Het was een leuke, spannende wedstrijd waarin we hard voor elkaar hebben gewerkt. Een echte teamprestatie!” Will van der Kruijs, de coach van Be Quick, had het daarentegen graag anders gezien: “Voor de neutrale toeschouwer een mooie wedstrijd met veel goals, maar voor mij als trainer een wedstrijd waarin we zelf teveel verdedigende fouten hebben gemaakt.” (Uitslag: 18-21)

De Korfrakkers – Prinses Irene
In de vorige ontmoeting tussen deze twee ploegen sleepte Prinses Irene in de laatste twee seconden nog een punt uit het vuur. De dames uit Erp waren daarom erg gebrand om revanche te nemen en gingen dan ook erg fel van start. De thuisploeg kwam snel op een 5-0 voorsprong en hoewel de uitploeg nog even wat terugdeed, kwam deze voorsprong niet meer in gevaar. De Korfrakkers kreeg tien minuten voor rust weer grip op de wedstrijd en wist daardoor de korf makkelijk te vinden. Dit resulteerde in een ruime 15-7 ruststand. In de tweede helft was de thuisploeg wat minder scherp en daardoor kon Prinses Irene de schade wat beperken. Echter, het gat was bij rust al te groot geworden en daarom kwam de overwinning van De Korfrakkers niet meer in gevaar. Arno Theunisse, de coach van Prinses Irene, baalt van de ruime nederlaag maar weet ook dat zijn ploeg te weinig in kon brengen tegen de thuisploeg: “Het was een verdiende overwinning voor De Korfrakkers.” (Uitslag: 24-12)