Dames Topklasse Round-Up #10: Koploper DDW laat haar klasse zien

Dames Topklasse Round-Up #10: Koploper DDW laat haar klasse zien

Dameskorfbal

In de tiende speelronde van de Dames Topklasse liet DDW in een doelpuntrijke wedstrijd zien waarom het bovenaan staat in het klassement. Ook Rosolo zette na een sterke tweede helft haar tegenstander zonder al te veel moeite opzij, terwijl het in de andere wedstrijden een stuk spannender bleef.

Swift (V) – De Korfrakkers
Na de eerste overwinning van afgelopen week was het duidelijk dat Swift deze week weer punten wilde pakken: de thuisploeg maakte het eerste doelpunt in de wedstrijd. Echter, De Korfrakkers bleef in het spoor van de thuisploeg, waardoor het verschil lange tijd niet groter werd dan één doelpunt. Vlak voor rust had de uitploeg een nipte voorsprong, maar Swift scoorde toen drie keer op rij en dat resulteerde in een 12-10 ruststand. Ook in de tweede helft gingen de ploegen gelijk op en daardoor werd de wedstrijd pas laat beslist. Beide ploegen stonden verdedigend goed en debutante Linn Geelen (16 jaar) bij Swift was hierin erg belangrijk. Echter, de thuisploeg kwam aanvallend tekort in de tweede helft en scoorde nog maar drie keer. Hierdoor kon De Korfrakkers op voorsprong komen en in de laatste acht minuten werd deze voorsprong uitgebreid tot een 15-18 overwinning. Ondanks de nederlaag is Sharon Janssen (Swift) positief: “Al met al vind ik zeker dat wij trots mogen zijn op de vooruitgang en strijd die we laten zien, zeker in vergelijking met onze uitwedstrijd tegen De Korfrakkers.” (Uitslag: 15-18)

Rosolo – Spes (M)
In de vorige ontmoeting tussen deze twee ploegen maakte Spes het Rosolo nog knap lastig. Dat wilde de ploeg uit Milsbeek graag opnieuw doen, maar door meerdere blessures was dat een lastige taak. Rosolo stond daarom ook de gehele eerste helft aan de goede kant van de score, maar omdat het schortte aan de afronding lukte het de thuisploeg niet om de wedstrijd vroeg te beslissen. Spes scoorde goed mee en dat resulteerde in een 8-4 ruststand. “We waren de betere partij, maar drukten dit nog niet uit in doelpunten. Het had eigenlijk al veel meer moeten zijn”, oordeelt Diederik Klaassen (coach Rosolo) over de eerste helft. In de beginfase van de tweede helft kon de uitploeg voorkomen dat het verschil groter werd. Echter, na de 10-6 scoorde Rosolo vijf keer op rij en toen was het gat geslagen. Spes gaf zich niet zomaar gewonnen en liet goed korfbal zien, maar omdat de kansen niet afgemaakt werden kwam de uitploeg niet meer in aanmerking voor de winst. Na een aantal mooie acties en doelpunten breidde de thuisploeg zijn voorsprong uit naar een 21-10 eindstand. Rosolo doet wat het moet doen en daardoor moet Spes de komende weken alles op alles zetten om handhaving in de Topklasse te realiseren. (Uitslag: 21-10)

Prinses Irene – DDW/SDO’99
In deze wedstrijd kon Prinses Irene eenmaal een 0-2 achterstand rechtzetten, maar daarna was het duidelijk dat DDW met de punten naar huis zou gaan. De doelpunten vielen als rijpe appelen bij de uitploeg en dat resulteerde in een ruime 7-17 ruststand. In de tweede helft ging DDW vrolijk door met scoren en Prinses Irene ging daarin mee. Echter, het gat was bij rust al te groot geworden om nog te overbruggen. Opnieuw een ruime overwinning voor DDW, waarin Rudy van Gestel zowel aanvallend als verdedigend een grote rol speelde. Arno Theunisse (coach Prinses Irene) is ondanks de nederlaag realistisch: “Ik ben blij dat we toch mee konden blijven scoren, maar al met al is het een dik verdiende overwinning van DDW. Die waren duidelijk een maatje te groot. We hebben momenteel teveel geblesseerden om de topploegen de juiste tegenstand te bieden.” (Uitslag: 17-31)

Stormvogels – Be Quick
Hoewel Be Quick erg gebrand was om deze wedstrijd te winnen, was het Stormvogels dat het voortouw nam in de eerste helft. De thuisploeg speelde mooi korfbal in de eerste helft en had daarbij ook een goed afrondingspercentage. Be Quick had meer moeite om de korf te vinden en voerde de verdedigende opdrachten niet goed genoeg uit. Dit resulteerde in een 10-4 ruststand. In de tweede helft kreeg de uitploeg een betere grip op de wedstrijd. Verdedigend stonden de gasten goed en zo konden ze ook hun aanvallende spel verbeteren. Stormvogels werd hierdoor een stuk onzekerder en daardoor kon Be Quick langzaam dichterbij komen. Twee minuten voor tijd komt de uitploeg nog tot twee doelpunten verschil, maar het lukte de gasten niet om nog een punt uit het vuur te slepen. “Helaas was de achterstand in de rust te groot, waardoor we de punten aan Stormvogels moesten laten. Op basis van het grootste gedeelte van de wedstrijd was het een verdiende overwinning voor Stormvogels”, aldus Will van der Kruijs (coach Be Quick). Kasper van Gijzel, de coach van Stormvogels, was ondanks de mindere tweede helft blij met het resultaat: “Ik ben eigenlijk wel tevreden. We mogen alleen wat zekerder van onszelf zijn. We staan derde en we mogen dat ook uitstralen. Wij hebben gewoon een mooie groep die nog meer kan als ze zelfverzekerder worden.” (Uitslag: 15-13)

Stand in de Dames Topklasse:  

 

W

P

1. DDW

10

20

2. Rosolo

10

18

3. Stormvogels

10

11

4. Be Quick

10

10

5. De Korfrakkers

10

9

6. Prinses Irene

10

6

7. Spes

10

4

8. Swift

10

2

 

Programma:
De Korfrakkers – Prinses Irene
Be Quick – Rosolo
Spes – Stormvogels
DDW – Swift

 

Datum: 5 februari 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl