Bolte (Stormvogels): 'Iedere wedstrijd opnieuw volledige focus'

Dameskorfbal

Vlak voor het einde van het seizoen stelde Stormvogels een plaats in de play-off veilig en daarmee is de promovendus misschien wel dé verassing van dit seizoen. Of de ploeg zichzelf ook verrast heeft? Volgens speelster Anke Bolte wel: “We hadden onszelf uiteraard doelen gesteld, maar dat we op dit moment op de derde plaats zouden staan hadden we niet verwacht.”

Met haar ploeg heeft Bolte zich in de afgelopen jaren omhoog gewerkt, maar pas dit seizoen betaalt deze opgedane ervaring zich écht uit. Hoe dat komt? “Dit seizoen hebben we elkaars kracht en kwaliteiten nog beter leren kennen en zetten we dit ook bewuster in. Daarnaast is onze kracht als collectief dat we allemaal kunnen scoren – we zijn niet afhankelijk van een of twee dames die de doelpunten moeten maken”, aldus Bolte. Ook verdedigend hebben Bolte en haar ploeg de zaken op orde, waardoor ze het topploegen als Rosolo lastig maakten om te scoren.

De ploeg uit Luyksgestel kreeg ook een aantal teleurstellende resultaten te verwerken, maar volgens Bolte kon de ploeg zich dan goed herpakken. “De focus ging dan al snel naar de volgende tegenstander: vooruit kijken dus. Iedere wedstrijd is een wedstrijd op zich en iedere keer gaan we uit van onze kracht.” In de Topklasse zijn alle ploegen gebrand om te winnen en daardoor zijn de verschillen – afgezien van DDW en Rosolo, die onbedreigd bovenaan staan - klein tussen de ploegen in het klassement. “In de tweede helft van het seizoen nam de druk wel wat toe door die kleine verschillen, maar dat maakt de drive en inzet in het team alleen maar groter om te willen presteren”, vertelt Bolte. “Het enige wat telt tijdens zo’n wedstrijd is natuurlijk de punten pakken en dan sta je niet stil bij wat de andere ploegen doen.”

De behaalde successen in dit seizoen dragen bij aan de goede sfeer in de ploeg, maar andersom zorgt de goede sfeer er ook voor dat Bolte en haar team goed blijven presteren. “We zijn echt een collectief sterk team en je merkt dat iedereen erg gemotiveerd is. Dat helpt ons om elkaar op te peppen in de wedstrijd en om alle energie in de wedstrijd te gooien.” Echter, ook als de resultaten tegenvallen blijft de sfeer goed: “Successen geven natuurlijk een goed gevoel – daar genieten we echt van en die vieren we goed – maar als een wedstrijd niet verloopt zoals we wilden, praten we hier goed over om er een les uit te halen.”

De gestelde doelen van Stormvogels – handhaven en ongeveer tien punten binnenhalen – waren al snel behaald. Het eerstvolgende doel werd het behalen van de play-offs en ook dat is gelukt. “We bekijken het nu per wedstrijd en we gaan ook echt genieten van die wedstrijden, het korfballen en van elkaar. We hebben inmiddels al aardig laten zien wat Luyksgestel in petto heeft, maar nu we de play-offs hebben bereikt gaan we natuurlijk alles op alles zetten om ook daar de overwinningen binnen te halen”, besluit Bolte.

De dameskorfbal zaalfinale vindt op zondag 5 april plaats bij DSC in Sporthal de Vijfkamp in Eindhoven. De kaartverkoop start op 29 maart. Als eerste de mogelijkheid hebben om kaarten te kopen? Meld je dan aan voor de Pre-Sale!

Datum: 11 maart 2020 uur