Korfbal League voorbeschouwing #13

Korfbal League1

Er is deze jaargang geen pijl om te trekken. Waar in het verleden play-offkandidaten abc’tjes waren, kan het dit seizoen nog alle kanten op bij het ingaan van de laatste zes wedstrijden. Het verschil tussen nummer één PKC/SWKGroep en nummer zeven DVO/Accountor is slechts vijf punten. Onderin kan de kraker GG/IJskoud de Beste – Tempo wel de nodige duidelijkheid geven.

GG/IJskoud de Beste – Tempo
Beide ploegen hebben slechts twee punten: Tempo won van Blauw-Wit, terwijl Groen-Geel eerder dit seizoen met 15-28 te sterk was in Alphen aan den Rijn. De ploeg van Dico Dik mag leunen op het betere onderling resultaat, maar het heeft natuurlijk direct de duidelijkheid en het gat van twee punten. Groen-Geler Stijn Hoekstra deelde zijn voorspelling met ons: “Of het word het een wedstrijd zoals de Hoofdklassefinale waarbij wij het in handen hebben. Of het wordt een wedstrijd die spannend blijft tot het eind en uiteindelijk met een verschil van één á twee wordt beslist en dan beide kanten op kan vallen.” Tempo kan mogelijk niet beschikken over Tom Steenbeek. Hij viel tegen KZ geblesseerd uit.

DVO/Accountor – KZ/Thermo4U
KZ won die partij overigens met 27-30. DVO won ook met drie verschil, maar dan bij hoogvlieger LDODK. Het draait uitstekend in Bennekom met nu vier overwinningen op rij. Bij een nieuwe zege verbetert DVO zijn record met aantal achtereenvolgende winsten én met KZ als tegenstander is de ploeg van Richard van Vloten extra getriggerd. In Koog aan de Zaan gaf DVO een 23-27 voorsprong uit handen en verloor het Chris van Haren na zijn rode kaart. KZ, dat vierde staat, zal dit graag dwarsbomen en wil aanspraak houden op de play-offs. Vorig seizoen won KZ met nipt verschil in Bennekom: 27-28. Ook dit jaar zal het verschil niet groot zijn.

DOS’46 – LDODK/Rinsma Modeplein
LDODK zit in een dip: twee punten uit de laatste vier wedstrijden zijn niet de cijfers waar de Friezen graag naar kijken. Ook de personele problemen werken niet mee. Afgelopen weekend tegen DVO kon Henk Jan Mulder niet beschikken over Marjolijn Kroon (werk) en Julian Frieswijk (blessure), terwijl Friso Boode nog naweeën had van een griepje. In de slotfase gaf het een 29-24 voorsprong uit handen en kon LDODK het Bennekomse slotoffensief niet blokkeren. Tegenstander DOS’46 won met 26-29 zeer terecht bij TOP en dan kan het tegen LDODK weer Jelmer Jonker verwelkomen na drie wedstrijden schorsing. Mooie ingrediënten voor een derby, waarbij DOS’46 met winst op gelijke hoogte komt met de buren.

Fortuna/Delta Logistiek – TOP/SolarCompleet
Daartussen zit ook nog Fortuna, dat afgelopen weekend uiteindelijk eenvoudig won bij Blauw-Wit: 19-28. Ard Korporaal en Damien Folkerts konden weer rekenen op Mirjam Maltha en de enkelblessure van Thomas Reijgersberg (opgelopen tegen Groen-Geel) viel in Delftse belangen gelukkig mee. Alleen Daan Preuninger zat nog in de lappenmand. Dat zeggen we ook al weken over TOP-speler Nick Pikaar. Hij zag TOP voor de tweede keer op rij verliezen én dan is Fortuna niet de tegenstander om weer lekker in het spelletje te komen. Krijgen we opnieuw een mooi tactisch steekspel, waardoor Fortuna (net als in de play-offs van vorig seizoen) opnieuw wint en het TOP zelfs voorbijgaat op de ranglijst?

PKC/SWKGroep – Blauw-Wit (A)
Terwijl alle andere ploegen elkaar dingen afhandig maken in de laatste twee speelronden, won PKC zonder problemen van Tempo en Groen-Geel. De competitieplanner maakt een mooi trappetje voor ze. Na nummer tien en negen komt nu inderdaad nummer acht: Blauw-Wit. In de heenwedstrijd hadden de Amsterdammers een 28-26 voorsprong, maar via Richard Kunst (zijn twaalfde en dertiende) en Olav van Wijngaarden won de koploper alsnog. Blauw-Wit verdiende meer, maar kreeg niets. In de wetenschap dat Tempo en Groen-Geel elkaar dit weekend treffen en volgende week Groen-Geel naar Amsterdam komt, moet Blauw-Wit ook de bonuspunten gaan pakken.

Datum: 7 februari 2020 - 17:00 uur