Hofman neemt opnieuw afscheid

Hofman neemt opnieuw afscheid

Ereklasse Korfbal League1

KZ/Thermo4U-speler Joost Hofman zet een punt achter zijn carrière. De rebounder, die ook speelde voor Hoogkerk en Nic., dacht na vorig seizoen al aan stoppen, maar kwam destijds terug op zijn besluit. Nu is de beslissing definitief voor de pas 26-jarige Groninger, die zich wil richten op andere dingen buiten het korfbal.

“Ik vind dat bij KZ een bepaalde instelling en tijdsinvestering hoort waar ik vol voor moet gaan. Voor mij is het zeker in mijn rol geen optie om het half te doen bij KZ. Dus dan niet”, legt Hofman zijn keuze uit.

Het vertrek van aanvoerder Hofman is een groot gemis voor de Koogers, die als vijfde eindigden in het afgelopen zaalseizoen. Met zijn fysieke kracht is Hofman een belangrijk pion in de korfzone. Dit seizoen vormde Hofman de top drie meeste rebounds met Thomas Reijgersberg (Fortuna/Delta Logistiek) en Olav van Wijngaarden (PKC/SWKGroep). Tegenover het vertrek van onder anderen Hofman staat de doorstroming van een zestal junioren. 

Bas van der Bijl, die veel invalbeurten kende het afgelopen seizoen, lijkt op dit moment de voornaamste vervanger te zijn in het basisteam met het succesvolle dameskwartet – Esther Cordus, Anouk Haars, Anna Kriek en Marjolijn Schenk – en de heren Emiel de Kruijff, Alwin Out en Jordi Pasma.

Datum: 20 juni 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl