Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse 2024-2025 – veld #5

Dameskorfbal

Op één wedstrijd na, zit de eerste helft van de veldcompetitie erop voor de Dameskorfbal Topklasse. In Topklasse A is Rosolo foutloos gebleven in de eerste seizoenshelft. In de Topklasse B deed Altior goede zaken. De promovendus kan zomaar eerste in de poule eindigen als ze de laatste wedstrijd komend weekend kan winnen van hekkensluiter ODC.

Topklasse A

DDW – De Korfrakkers
Een incompleet DDW ontving op het sportpark in Hooge Mierde het Erpse De Korfrakkers. De gasten startten furieus aan de wedstrijd en scoorden vanaf het begin makkelijk. Een tussenstand van 0-6 was het resultaat. Daarna ging ook DDW meescoren, maar bij rust stond er nog altijd een 3-10 voorsprong voor De Korfrakkers op het scorebord. Na rust bleef het niveauverschil groot. Sam Oppers, jong talent uit de A1 van De Korfrakkers, werd nog ingebracht en zij bekroonde haar invalbeurt met een mooi doelpunt. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een overtuigende 5-16 zege voor De Korfrakkers, dat daarmee op een tweede plaats komt te staan, al ligt het dichtbij elkaar in de Topklasse A en kan het in het voorjaar nog alle kanten op. (Uitslag: 5-16)

Astrantia/ONA – De Peelkorf
Astrantia/ONA en De Peelkorf vochten op zondag 13 oktober het duel om de laatste plaats uit. De thuisploeg kende een vliegende start. Mede dankzij twee goals van Britt Groenen stond er al snel een 3-0 voorsprong op het scorebord. Daarna bleef De Peelkorf in eerste instantie aan het elastiek tot 4-2, maar daarna kon Astrantia/ONA via een run van vijf goals uitlopen naar een 9-2 voorsprong. Bij een stand van 9-3 gingen de ploegen rusten. Na rust ging Astrantia/ONA verder waar het gebleven was en de voorsprong werd nog verder uitgebreid: 12-3. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. De Peelkorf pikte nog wat goaltjes mee, maar kon een 14-6 nederlaag niet voorkomen. Daarmee klimt Astrantia/ONA naar de vierde plaats en laat het naast De Peelkorf ook DDW onder zich. (Uitslag: 14-6)

Stormvogels – Rosolo
In Luyksgestel ontving promovendus Stormvogels landskampioen Rosolo. De gasten schoten uit de startblokken en kwamen op een 0-4 voorsprong, maar die lijn werd niet doorgezet. Stormvogels begon ook te scoren en bij rust was de schade beperkt tot 3-6. Na rust scoorde Rosolo vrij snel de 3-7, maar daarna volgde een lange doelpuntloze fase. Het was Stormvogels dat de ban brak en het verschil weer naar drie bracht. Verder dan dat kwam de thuisploeg echter niet en in de slotfase pikten beide ploegen nog wat goals mee. Echt spannend werd het niet meer en uiteindelijk floot de scheidsrechter bij een stand van 6-10 af. Daarmee staat Rosolo ongeslagen aan kop na de eerste competitiehelft. Stormvogels bevindt zich op een verdienstelijke derde plaats. (6-10)

Topklasse B

Spes/VIOS – Be Quick
Spes/VIOS ontving op eigen veld Be Quick. Al snel bleek dat de ploegen aan elkaar gewaagd werden. Tot 2-2 ging het gelijk tegen elkaar op, maar daarna kon Spes/VIOS een gaatje van twee slaan. Dat was echter niet van lange duur en Be Quick draaide de stand met vier goals op rij om naar 4-6. Nog voor rust was Indy Oldenhof belangrijk voor de thuisploeg. Met twee goals zorgde zij voor een 6-6 ruststand. Na rust kon Be Quick opnieuw een gaatje slaan en uitlopen naar 6-9. Die voorsprong konden de gasten in eerste instantie behouden, maar Spes/VIOS liet het hoofd niet hangen. Wies Weijers werd in de slotfase naar de aanval gebracht en dat had het gewenste effect. Vlak voor tijd werd de 10-10 gescoord en daarmee leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel. Be Quick kwam in de laatste minuten echter nog met een slotoffensief en wist opnieuw een voorsprong te nemen. Echter, in de laatste aanval van Spes/VIOS kon de jonge Maaike Wijnhoven nog een strafworp benutten en daarmee werden de punten toch gedeeld. (Uitslag: 11-11)

ODC – Rooi
ODC heeft het hele seizoen al te kampen met afwezigen en blessures. Afgelopen zondag was daar geen uitzondering op. De thuisploeg startte niet goed aan de wedstrijd; het ontbrak aan felheid en focus. De zwakke start van de thuisploeg bracht de gasten van Rooi in de gelegenheid om een snelle 0-5 voorsprong te nemen. Daarna herpakte ODC zich enigszins, maar de ploeg kon niet voorkomen dat er bij rust een 2-8 achterstand op het scorebord stond. In de tweede helft was de schwung er aan beide kanten een beetje uit. Rooi kwam eigenlijk geen moment meer in de problemen en de wedstrijd kabbelde rustig voort. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd bij een stand van 5-11 en gingen de twee punten dus mee naar Sint-Oedenrode. Daarmee blijft ODC onderaan staan in de Topklasse B, met alleen nog de inhaalwedstrijd tegen Altior te spelen. (Uitslag: 5-11)

Melderslo – Altior
Melderslo speelde thuis tegen Altior, dat afgelopen seizoen promoveerde, maar ontzettend goed meedraait in de Topklasse. De thuisploeg wist via twee benutte strafworpen van Tamar Verdellen op een 2-0 voorsprong te komen, maar Altior bleef aangehaakt en in de rest van de eerste helft was het stuivertje wisselen. Bij een stand van 5-6 in het voordeel van de gasten werd er gerust. Daarmee was er nog niets beslist, zij het niet dat bij Melderslo – niet voor het eerst dit seizoen – de scores stagneerden in de tweede helft. Dat bracht Altior, dat door lengteoverwicht veel kon herhalen, in de gelegenheid om uit te lopen naar 5-12. Pas daarna kon Melderslo wat terugdoen, maar het gat was inmiddels geslagen. Bij een eindstand van 7-13 is Altior goed op weg naar een stunt in de Topklasse B. Volgende week speelt de ploeg nog de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter ODC. Bij winst gaat de promovendus als koploper de zaal in. (Uitslag: 7-13)

Archieffoto: Winanda van Zwamen