Dameskorfbal Topklasse 2024-2025 – veld #4

Een weekend vol verrassende uitslagen in de Dameskorfbal Topklasse. Promovendi De Peelkorf en Stormvogels pakten punten tegen respectievelijk DDW en De Korfrakkers. Melderslo versloeg Be Quick en Rooi was dichtbij een stunt tegen Spes/VIOS.

Topklasse A

Rosolo – Astrantia/ONA
Het nog ongeslagen Rosolo ontving Astrantia/ONA. Rosolo schoot uit de startblokken en kwam al snel met 2-0 voor, maar Astrantia/ONA herpakte zich sterk en de voorsprong werd omgebogen naar een 2-3 voorsprong. Daarna bleef het tot aan de rust spannend en bij een gelijke stand van 5-5 zochten de teams de kleedlokalen op. Na rust bleven de verschillen in eerste instantie klein. Tot aan 8-7 bleef Astrantia/ONA bij, maar daarna kon Rosolo toch het verschil maken. De scores bij Astrantia/ONA stokte, waar Rosolo wel nog vier goals wist te maken in de slotfase. Bij een eindstand van 12-7 bleven de punten dan ook in Reusel en daarmee is Rosolo de enige nog ongeslagen ploeg in de Topklasse A en B. (Uitslag: 12-7)

De Korfrakkers – Stormvogels
De Korfrakkers kon op zondag 6 oktober goede zaken doen als het op eigen veld kon winnen van promovendus Stormvogels. Hoewel de thuisploeg vanaf het begin veel kansen kreeg, was dat niet terug te zien in de stand. De doelpunten vielen aan beide kanten bepaald niet makkelijk en na een tussenstand van 2-2 kon Stormvogels voor rust uitlopen naar 2-4. Daarmee was er nog niets aan de hand voor de thuisploeg, maar na rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde: veel kansen, weinig goals. Tekenend voor het ontbreken van de scherpte was een gemiste strafworp aan de kant van De Korfrakkers. Uiteindelijk bleek het gaatje dat Stormvogels vlak voor rust had geslagen genoeg en gingen de gasten naar huis met een 5-7 overwinning. Daarmee overstijgt Stormvogels De Korfrakkers in de stand en staat de promovendus knap tweede. Extra klap voor De Korfrakkers was het uitvallen van Renske van Zutphen, die met een blessure naar de kant moest. (Uitslag: 5-7)

De Peelkorf – DDW
De Peelkorf stond tot dit weekend nog puntloos onderaan en ontving in het Limburgse Ysselsteyn DDW. Het was de thuisploeg die een 2-0 voorsprong wist te nemen, maar DDW maakte er snel weer 2-2 van. Daarna kon De Peelkorf een gaatje slaan, om met een 5-3 voorsprong te gaan rusten. Na rust kwam DDW sterk uit de kleedkamers. Binnen enkele minuten draaiden de gasten de achterstand om naar een 5-6 voorsprong. In de fase die volgde was het spannend en werd er om en om gescoord tot een stand van 8-8. Xenia van der Wielen was vervolgens erg belangrijk voor De Peelkorf door binnen twee minuten zowel de 9-8 als de 10-8 voor haar rekening te nemen. Toen even later ook nog de 11-8 viel, bleek dat de genadeklap voor DDW. In de slotfase lukte het de ploeg niet meer om dichterbij te komen en bij een eindstand van 12-9 was de overwinning voor De Peelkorf, dat daarmee van de hatelijke 0 af is. (Uitslag: 12-9)

Be Quick – Melderslo
Melderslo ging dit weekend op bezoek bij koploper Be Quick, dat voorafgaand aan de wedstrijd de enige nog ongeslagen ploeg was in de Topklasse B. Al snel bleek dat de thuisploeg het vandaag tegen Melderslo niet cadeau zou krijgen. In de eerste helft was het stuivertje wisselen. De ploegen kwamen om en om op voorsprong en het was Be Quick dat op slag van rust de 5-4 wist te maken. Een kleine voorsprong voor de thuisploeg dus, maar het kon nog alle kanten op. In de tweede helft bleef het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde, maar na de 6-5 hadden de gasten een ontzettend sterke fase. Een run van vijf goals zorgde voor een tussenstand van 6-10. Be Quick kwam echter terug tot 8-10 en aan de Melderslose zijde werd het spel wat nerveuzer. In de slotfase kon Inge Vriese namens de thuisploeg de aansluitingstreffer maken. De laatste minuten waren zenuwslopend, maar uiteindelijk was het Melderslo dat bij een eindstand van 9-10 de overwinning over de streep trok. (Uitslag: 9-10)

Rooi – Spes/VIOS
Rooi ontving na de nipte overwinning van vorige week op eigen veld Spes/VIOS. De gasten begonnen niet goed aan de wedstrijd en maakten verdedigend veel persoonlijke fouten. De thuisploeg strafte dit genadeloos af en kwam zo op een 3-0 voorsprong, die bij rust al was uitgebouwd naar 8-3. Na rust begon Spes/VIOS aan een inhaalslag. Verdedigend stond de ploeg beter en ook aanvallend ging het lopen. De zussen Nena en Indy Oldenhof waren belangrijk voor hun ploeg en droegen er aan bij dat het binnen tien minuten na rust weer gelijk stond: 8-8. Daarna stokte de score weer even aan de kant van de gasten, wat Rooi in de gelegenheid bracht om vanaf de strafworpstip de 9-8 te scoren. Spes/VIOS kon de stand echter opnieuw gelijk trekken en in de slotfase kwam de ploeg voor het eerst op voorsprong: 9-10. Die voorsprong werd niet meer weggegeven en Spes/VIOS kon dan ook opnieuw twee punten bijschrijven, waar Rooi met lege handen achterbleef. (Uitslag: 9-10)

Altior – ODC
De wedstrijd Altior – ODC is dit weekend niet gespeeld en is opnieuw vastgesteld op zondag 20 oktober.