Dameskorfbal

Speelronde 3 in de Dameskorfbal Topklasse is alweer achter de rug. Met nog maar twee speelrondes te gaan voor de teams de zaal in gaan, worden de verhoudingen in beide poules steeds duidelijker.

Topklasse A

DDW – Rosolo
De wedstrijd tussen DDW en Rosolo is altijd wat beladen. Hooge Mierde en Reusel liggen hemelsbreed slechts enkele kilometers uit elkaar, dus er is sprake van een echte derby. De laatste jaren is Rosolo vaak de sterkste en ook op zondag 29 september was het de Reuselse ploeg die dominant was in de eerste helft. Hoewel de doelpunten op het natuurgras in Hooge Mierde maar mondjesmaat vielen, had Rosolo het verdedigend uitstekend onder controle. Een ruststand van 0-4 was het resultaat. Na rust liep Rosolo verder uit naar 0-6 en pas daarna kon Fieke Hermans de verlossende 1-6 scoren. Daarna ging DDW meescoren, maar het kwaad was al geschied. Het door Rosolo geslagen gat kon niet meer worden ingehaald en bij een eindstand van 4-9 gingen de twee punten mee naar Reusel. (Uitslag: 4-9)

De Korfrakkers – De Peelkorf
De Korfrakkers ontving op het Erpse Sportpark het Limburgse De Peelkorf uit Ysselsteyn. De wedstrijd kende een moeizame start, maar na een time-out van De Korfrakkers kwam het op gang. De thuisploeg scoorde vier keer snel achter elkaar, met een 4-0 voorsprong als resultaat. Doordrukken deed De Korfrakkers echter niet, wat De Peelkorf in de gelegenheid bracht om het gat weer te verkleinen. Hoewel De Korfrakkers de voorsprong de gehele wedstrijd kon behouden, bleven de gasten aan het elastiek. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een kleine 10-8 overwinning voor De Korfrakkers, dat nu op vier punten uit drie wedstrijden staat. Promovendus De Peelkorf is na drie wedstrijden nog altijd puntloos. (Uitslag: 10-8)

Astrantia/ONA – Stormvogels
Dat Astrantia/ONA na twee verliespartijen gebrand was op een overwinning, bleek wel in de thuiswedstrijd tegen Stormvogels. Het combinatieteam uit Middelaar en Overasselt ging furieus van start en stond binnen vijf minuten met 4-0 voor, mede dankzij een zuivere Lynn Groenen, die de eerste twee goals voor haar rekening nam. Daarna zakte het even in aan de kant van de thuisploeg, waardoor Stormvogels wat terug kon doen, maar de marge werd nooit kleiner dan twee goals en nog voor rust had de thuisploeg zich alweer herpakt. Bij een stand van 9-3 gingen de ploegen rusten. Na rust stagneerde de score aan beide kanten volledig, waardoor de tweede helft wat minder aantrekkelijk was om te zien. Beide ploegen kwamen nog slechts één maal tot scoren, wat betekende dat Astrantia/ONA een overtuigende 10-4 overwinning boekte en de eerste twee punten bij mocht schrijven. (Uitslag: 10-4)

Altior – Be Quick
Promovendus Altior, dat de eerste twee wedstrijden knap won, ontving op zondag 29 september Be Quick op eigen veld. Het duurde lang voor de score geopend werd, maar na een kwartier was het Be Quick dat op een 0-1 voorsprong wist te komen en nog voor rust kon die worden uitgebouwd naar 0-4. Na rust vielen de doelpunten aan beide kanten makkelijker, maar het waren de gasten die beetje bij beetje verder weg wisten te lopen. Er werd een gat van vijf en even later zelfs zes doelpunten geslagen en dat verschil kon Altior niet meer overbruggen. Uiteindelijk won Be Quick dan ook overtuigend met 6-13 en daarmee blijft de ploeg uit Nuland ongeslagen in de Topklasse B.  (Uitslag: 6-13)

Melderslo – Rooi
Melderslo speelde afgelopen weekend thuis tegen Rooi. In een vrij sterke eerste helft van de thuisploeg, werden de nodige kansen gemist, maar desalniettemin kon Melderslo al snel een voorsprong nemen. Bij rust was het al 6-1 en Melderslo leek op weg te zijn naar een overtuigende zege. In de tweede helft bleek echter niets minder waar. De score aan de kant van Melderslo stagneerde, waar Rooi de kansen nu wel begon af te maken. Stap voor stap kroop Rooi dichterbij, waardoor bij Melderslo de stress toe leek te slaan. In de slotfase van de wedstrijd konden de gasten op gelijke hoogte komen en een minuut voor tijd wist Rooi zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen: 8-9. Melderslo forceerde nog wat kansen, maar was niet bij machte om nog een punt uit het vuur te slepen, waardoor de twee punten mee naar Sint-Oedenrode gingen. (Uitslag: 8-9)

Spes/VIOS – ODC
Spes/VIOS speelde op zondag 29 september thuis tegen het nog puntloze ODC. Beide ploegen startten de wedstrijd met een doelpunt in de eerste aanval. Het waren de gasten die vervolgens het initiatief namen en een 1-3 voorsprong namen. Bij rust had Spes/VIOS de schade nog niet kunnen beperken en stond het 5-7 in het voordeel van ODC. In de tweede helft kreeg de thuisploeg haar zaakjes echter steeds beter op orde. Een run van vijf goals zorgde ervoor dat de stand werd omgedraaid naar een 10-7 voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd ging ODC weer meescoren, maar het mocht niet meer baten. Bij een eindstand van 12-9 waren de punten voor Spes/VIOS en blijft ODC puntloos onderaan staan in de Topklasse B. (Uitslag: 12-9)