Skip to the main content

Nederland blijft nummer 1 op de Beachkorfbal Wereldranglijst

Beachkorfbal

Naar aanleiding van de IKF Beach Korfball World Cup in Temse eind augustus, heeft de Internationale Korfbal Federatie (IKF) de Beachkorfbal Wereldranglijst per 1 september geactualiseerd. Nederland blijft hierin de koppositie innemen.

Niet geheel verrassend, want het Nederland Beachkorfbalteam won het wereldbekertoernooi in Temse, na enkele maanden eerder ook al wereldkampioen te zijn geworden in Thailand. Nederland heeft zich hiermee al geplaatst voor de World Games in de zomer van 2025, waar beachkorfbal voor het eerst een officiële discipline zal zijn.

De Beachkorfbal Wereldranglijst wordt door de IKF opgesteld aan de hand van zowel de ontwikkeling van beachkorfbal in eigen land, als de prestaties op internationale toernooien. Nederland wordt op de wereldranglijst gevolgd door Polen (2), België (3), de Verenigde Staten (4) en Taiwan (5). Bekijk de volledige ranglijst hier.

Foto: Krit Suttipithuk

 

Gerelateerde artikelen

Dameskorfbal Topklasse 2024-2025 - veld #1
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse 2024-2025 - veld #1
Afgelopen weekend ging de competitie ook voor de Dames Topklasse weer van start. Het eerste speelweekend leverde een aantal spannende wedstrijden op, met toch ook wel wat verrassende uitslagen. Topklasse A DDW – Stormvogels Stormvogels promoveerde afgelopen seizoen naar de Topklasse en ging in de eerste competitieronde op bezoek bij DDW. De wedstrijd werd gespeeld […]
Lees meer
A-jeugd Hoofdklasse – najaar #2
A-jeugd Hoofdklasse
A-jeugd Hoofdklasse – najaar #2
In speelronde twee werd de 'Derby van het Noorden' in poule 1 een prooi voor LDODK A1. In poule 2 was DVO A1 veel te sterk voor Albatros maar was het verschil tussen PKC A1 en Dalto A1 minimaal. In poule 3 is KZ A1 nog ongeslagen, in poule 4 geldt dat voor Fortuna A1, dat na twee wedstrijden een doelsaldo van +21 kan noteren. 
Lees meer
Stijn Hoekstra blijft assistent-bondscoach Nederland U17
U21, U19, U17
Stijn Hoekstra blijft assistent-bondscoach Nederland U17
Stijn Hoekstra blijft ook onder de nieuwe bondscoach Samantha Schorn-Jonkman assistent-bondscoach van Nederland U17. De afgelopen jaren assisteerde hij Barry Schep al bij het bondscoachschap van deze nationale jeugdselectie. Hoekstra korfbalt zelf al jaren op hoog niveau en speelt op dit moment bij AWDTV/IJskouddebeste in de Korfbal League 2. Ook als trainer heeft hij veel […]
Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
NKD 2024
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal