Skip to the main content

Nederlands Beachkorfbalteam wint wereldbekertoernooi in Temse

Beachkorfbal

Het Nederlands Beachkorfbalteam heeft de IKF Beach Korfball World Cup in het Belgische Temse gewonnen. In de finale won de ploeg met 16-7 van Polen.

Nadat de eerste toernooidag al voorspoedig verliep (Nederland bleef ongeslagen en werd groepswinnaar), ging Oranje ook op dag twee voortvarend van start. In de kwartfinale toonde de ploeg van Roelof Koopmans haar klasse door met 16-6 overtuigend van Portugal te winnen. In de halve finale speelde Nederland tegen Taiwan, een op papier geduchte tegenstander. In de eerste helft was Nederland, dat ook de regerend wereldkampioen is, echter oppermachtig, waardoor de voorsprong bij rust al 11-4 was. Na rust stagneerde de score, maar de overwinning werd niet meer weggegeven en bij een eindstand van 12-6 kon Nederland zich op gaan maken voor de finale.

In die finale was Polen de toch wel enigszins verrassende tegenstander. De Polen versloegen gastland België in de andere halve finale na een golden goal. In de finale konden ze echter geen vuist maken tegen Nederland. Polen maakte nog de 0-1, maar vervolgens kon Oranje een gaatje slaan en werd er al voor rust een 6-3 voorsprong genomen. Daarmee was feitelijk alles nog mogelijk, maar Nederland was in de tweede helft niet te stoppen. Aan de hand van Christian Dekkers, die tweepunter na tweepunter scoorde, liep de ploeg steeds verder uit. Een klinkende 16-7 zege was het resultaat, waarmee Nederland het wereldbekertoernooi in Temse op haar naam schrijft. Oranje-speler Jasper van der Eijk werd bovendien de mannelijke topscoorder van het toernooi, met maar liefst 19 goals.