Skip to the main content

Ereklasse ’23/’24 – kruisfinales

Ereklasse

De vier nummers één uit de kampioenspoules vochten afgelopen weekend om een plek in de Ereklassefinale op 22 juni. Fortuna vs. PKC werd bij KCR in Ridderkerk gespeeld, DOS ’46 en DVO stonden op het veld van Unitas/Perspectief in Harderwijk tegenover elkaar. 

Fortuna – PKC/Vertom
Bij PKC ontbraken Zita Schröder, Sanne van der Werff en Arjen van Houwelingen vanwege blessures, Fortuna speelde met de vaste namen. De weersomstandigheden maakten het een moeizame wedstrijd, met weinig doelpunten. Met name de harde wind speelde beide ploegen parten. Bovendien hielden Fortuna en PKC elkaar behoorlijk in evenwicht: waar de Delftenaren er in de tweede helft maar moeizaam uit kwamen doordat PKC de aanvallen snel afbrak (vooral Olav van Wijngaarden was een grote stoorzender), konden de Papendrechters aan de andere kant het verschil ook niet maken. Uiteindelijk leek het uit te draaien op een verlenging, want vlak voor tijd was het nog altijd 11-11. Een strafworp in de allerlaatste seconde van de wedstrijd bracht de beslissing, met als gevolg dat PKC dit seizoen niet voor de dubbel mag strijden. Voor Richard Kunst was het zijn allerlaatste wedstrijd in het groen-wit van de Papendrechters, al werd er in de laatste thuiswedstrijd al stil gestaan bij zijn afscheid. Fortuna mag zich opmaken voor de finale van de Ereklasse op zaterdag 22 juni aanstaande in Driebergen. (Uitslag: 12-11)

DOS ’46/VDK Groep – DVO/Transus
De tegenstander van Fortuna aanstaande zaterdag, kwam uit de andere kruisfinale: die tussen DOS ’46 en DVO. In Harderwijk ging het tot 5-5 gelijk op, maar daarna schakelde DVO een tandje bij. Via goals van onder anderen Daniëlle Boadi en Gertjan Meerkerk liep de Bennekomse formatie in korte tijd uit naar 5-10 en 7-11 bij rust. Er werden mooie duels uitgevochten en in de tweede helft deed DOS ’46 er nog een schepje bovenop. Onder aanvoering van Leander Zwolle, Jesse de Jong en het luidkeels aanwezige publiek knokten de Nijeveners zich terug in de wedstrijd. De Jong kreeg het nog even flink aan de stok met Koen van Roekel, waarna beide heren een gele kaart getoond kregen. Bij 14-15 leek het momentum bij DOS ’46, maar Meerkerk schoot DVO opnieuw op twee verschil. Daarna stoomde DVO door en bij 15-22 was de wedstrijd gespeeld. Christian Dekkers kreeg een publiekswissel, hij hangt zijn korfbalschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. DOS ’46 toonde veerkracht en strijdlust maar kon niet voorkomen dat DVO opnieuw in de Ereklassefinale staat. (Uitslag: 18-23)

Foto: Jeroen van den Berg

Gerelateerde artikelen

A-jeugd Hoofdklasse '24/'25 - najaar #4
A-jeugd Hoofdklasse
A-jeugd Hoofdklasse '24/'25 - najaar #4
Na vier speelronden is alleen Fortuna A1 (AHK-04) nog ongeslagen. Alle andere ploegen in de A-jeugd Hoofdklasse hebben ergens puntverlies geleden en dus zijn de onderlinge verschillen ook niet groot. De nummers één en twee strijden in het voorjaar in de kampioenspoules om het Kampioenschap van Nederland, de nummers drie spelen in de degradatiepoules en […]
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse 2024-2025 – veld #3
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse 2024-2025 – veld #3
Speelronde 3 in de Dameskorfbal Topklasse is alweer achter de rug. Met nog maar twee speelrondes te gaan voor de teams de zaal in gaan, worden de verhoudingen in beide poules steeds duidelijker. Topklasse A DDW – Rosolo De wedstrijd tussen DDW en Rosolo is altijd wat beladen. Hooge Mierde en Reusel liggen hemelsbreed slechts […]
Lees meer
Bondscoach Korporaal maakt EK-selectie bekend
Internationaal TeamNL Korfbal
Bondscoach Korporaal maakt EK-selectie bekend
In aanloop naar het EK Korfbal, dat van 28 oktober tot en met 2 november aanstaande gespeeld wordt in Calonge i Sant Antoni (Girona, Catalonië), heeft bondscoach Ard Korporaal zijn toernooiselectie bekend gemaakt.
Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
NKD 2024
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal